Leczo z ziemniakami

i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

858 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Leczo z ziemniakami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i marchewkę. Przesmaż.

Leczo z ziemniakami - Krok 2

Krok 3

Dodaj kukurydzę. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Leczo z ziemniakami - Krok 3

Krok 4

Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i dodaj do do warzyw.

Leczo z ziemniakami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej