Leczo z ziemniakami i marchewką - z kukurydzą | Przepisy.pl pixel

Leczo z ziemniakami

i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
918 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Leczo z ziemniakami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i marchewkę. Przesmaż.

Leczo z ziemniakami - Krok 2

Krok 3

Dodaj kukurydzę. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Leczo z ziemniakami - Krok 3

Krok 4

Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i dodaj do do warzyw.

Leczo z ziemniakami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z ziemniakamiLeczo z ziemniakami

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.