Leczo z ziemniakami i marchewką - z kukurydzą | Przepisy.pl pixel

Leczo z ziemniakami

i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
918 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Leczo z ziemniakami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i marchewkę. Przesmaż.

Leczo z ziemniakami - Krok 2

Krok 3

Dodaj kukurydzę. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Leczo z ziemniakami - Krok 3

Krok 4

Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i dodaj do do warzyw.

Leczo z ziemniakami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z ziemniakamiLeczo z ziemniakami

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.