Leczo z ziemniakami i marchewką - z kukurydzą | Przepisy.pl pixel

Leczo z ziemniakami

i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
918 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Leczo z ziemniakami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i marchewkę. Przesmaż.

Leczo z ziemniakami - Krok 2

Krok 3

Dodaj kukurydzę. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Leczo z ziemniakami - Krok 3

Krok 4

Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i dodaj do do warzyw.

Leczo z ziemniakami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z ziemniakamiLeczo z ziemniakami

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.