
Składniki
10 sztuk
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i marchewkę. Przesmaż.

Krok 3
Dodaj kukurydzę. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 4
Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i dodaj do do warzyw.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo z ziemniakami
Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.