Leczo z ziemniakami i marchewką - z kukurydzą | Przepisy.pl pixel

Leczo z ziemniakami

i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
918 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Leczo z ziemniakami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i marchewkę. Przesmaż.

Leczo z ziemniakami - Krok 2

Krok 3

Dodaj kukurydzę. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Leczo z ziemniakami - Krok 3

Krok 4

Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody i dodaj do do warzyw.

Leczo z ziemniakami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lekkie leczo z indykiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z ziemniakamiLeczo z ziemniakami

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.