Sałatka ogórkowa z makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowa z makrelą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową myjemy i tniemy w małe kawałki . Ogórki dobrze myjemy nie obieramy z skórki kroimy w równą kostkę .

Krok 2

Dodajemy obraną makrelę . Lekko mieszamy dodając posiekaną cebulą .

Krok 3

Robimy sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorri dodajemy do sałatki . Mieszamy i chłodzimy. Ozdabiamy natką pietruszki

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej