
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową myjemy i tniemy w małe kawałki . Ogórki dobrze myjemy nie obieramy z skórki kroimy w równą kostkę .
Krok 2
Dodajemy obraną makrelę . Lekko mieszamy dodając posiekaną cebulą .
Krok 3
Robimy sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorri dodajemy do sałatki . Mieszamy i chłodzimy. Ozdabiamy natką pietruszki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej