
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową myjemy i tniemy w małe kawałki . Ogórki dobrze myjemy nie obieramy z skórki kroimy w równą kostkę .
Krok 2
Dodajemy obraną makrelę . Lekko mieszamy dodając posiekaną cebulą .
Krok 3
Robimy sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorri dodajemy do sałatki . Mieszamy i chłodzimy. Ozdabiamy natką pietruszki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej