Sałatka ogórkowa z makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowa z makrelą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową myjemy i tniemy w małe kawałki . Ogórki dobrze myjemy nie obieramy z skórki kroimy w równą kostkę .

Krok 2

Dodajemy obraną makrelę . Lekko mieszamy dodając posiekaną cebulą .

Krok 3

Robimy sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorri dodajemy do sałatki . Mieszamy i chłodzimy. Ozdabiamy natką pietruszki

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowa z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej