Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, osusz i porwij na kawałki.

Krok 2

Cukinię umyj, pokrój w plastry, oprósz solą, oregano i grilluj.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój w ósemki i grilluj.

Krok 4

Ser pokrój w kostkę.

Krok 5

Sos rozrób z sokiem brzoskwiniowym i oliwą.

Krok 6

Wszystkie składniki wrzuć do miski, skrop sosem i wymieszaj delikatnie. Posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej