Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, osusz i porwij na kawałki.
Krok 2
Cukinię umyj, pokrój w plastry, oprósz solą, oregano i grilluj.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w ósemki i grilluj.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę.
Krok 5
Sos rozrób z sokiem brzoskwiniowym i oliwą.
Krok 6
Wszystkie składniki wrzuć do miski, skrop sosem i wymieszaj delikatnie. Posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej