Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, osusz i porwij na kawałki.
Krok 2
Cukinię umyj, pokrój w plastry, oprósz solą, oregano i grilluj.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w ósemki i grilluj.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę.
Krok 5
Sos rozrób z sokiem brzoskwiniowym i oliwą.
Krok 6
Wszystkie składniki wrzuć do miski, skrop sosem i wymieszaj delikatnie. Posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej