Sałatka z grillowaną nektarynką i cukinią oraz z żółtym serem
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, osusz i porwij na kawałki.
Krok 2
Cukinię umyj, pokrój w plastry, oprósz solą, oregano i grilluj.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w ósemki i grilluj.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę.
Krok 5
Sos rozrób z sokiem brzoskwiniowym i oliwą.
Krok 6
Wszystkie składniki wrzuć do miski, skrop sosem i wymieszaj delikatnie. Posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej