Pierś z kurczaka z orzechowym farszem
łatwe
295 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą.

Krok 2
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błon. Na środku, zaczynając od grubszej strony, na całej długości zrób nacięcie w piersi. Lekko rozbij młotkiem na grubość około 2 cm, uważając jednak, aby nie rozciąć mięsa. Rozbite piersi zanurz w przygotowanej marynacie.

Krok 3
Chleb pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj masło i pokruszone orzechy. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i roztarty ząbek czosnku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Tak przygotowanym farszem nadziej piersi z kurczaka.

Krok 5
Piersi ułóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 14 minut, odwracając pierś co jakiś czas.

Krok 6
Pierś przekrój po skosie na pół. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka z orzechowym farszem
Masz ochotę na nietypowe połączenia smakowe? Niebanalnym daniem o niezwykle wyrafinowanym smaku będzie pierś z kurczaka z orzechowym farszem. W kuchni warto korzystać z orzechów, które potrafią całkowicie odmienić smak dania. Mięso zyska wyrazistego smaku, jeśli dodasz Fix soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem. Aby wypełnić kurczaka farszem, wystarczy lekko go naciąć i stworzyć kieszonkę na nadzienie. Farsz jest niezwykły, gdyż prócz orzechów laskowych w jego skład wchodzą kawałki razowego chleba i przyprawy. Stworzą one gęstą masę, którą wypełnisz kieszenie kurczaka. Mięso możesz podawać z ziemniakami lub ryżem. Dodatek ulubionej surówki jest również wskazany. Takie danie spokojnie możesz zaserwować na wykwintnym przyjęciu lub rodzinnej uroczystości. Nie wymaga ono wielkiego kulinarnego talentu, a prezentuje się znakomicie.