Kurczak w sosie pieczarkowym - filet (pierś) | Przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

130 gramów

150 gramów

200 gramów

50 mililitrów

1 opakowanie

100 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.

Krok 2

Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w sosie pieczarkowymKurczak w sosie pieczarkowym

Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.