Kurczak w sosie pieczarkowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
117 osób zapisało

Składniki
300 gramów
130 gramów
150 gramów
200 gramów
50 mililitrów
1 opakowanie
100 mililitrów
200 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.
Krok 2
Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w sosie pieczarkowym
Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.