Kurczak w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

130 gramów

150 gramów

200 gramów

50 mililitrów

1 opakowanie

100 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.

Krok 2

Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w sosie pieczarkowymKurczak w sosie pieczarkowym

Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.