Kurczak w sosie pieczarkowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
112 osób zapisało

Składniki
300 gramów
130 gramów
150 gramów
200 gramów
50 mililitrów
1 opakowanie
100 mililitrów
200 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.
Krok 2
Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej