Przepisy na Kurczak w sosie | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Kurczak w sosie

24 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w sosieKurczak w sosie

Zapraszamy Cię do wyruszenia w kulinarną podróż smaków z naszymi nowymi przepisami! Zawsze dbamy o różnorodność składników w daniach, dlatego nie mogło zabraknąć w nich mięs, ryb, warzyw i innych, aromatycznych dodatków, które na stałe odmienią Twoje menu i wprowadzą do niego powiew świeżości. Zobacz, co dla Ciebie przygotowaliśmy, a później wykorzystaj dawkę inspiracji i stwórz kulinarne arcydzieła! 

Dla kogo?

Niezależnie od tego, czy w kuchni czujesz się jak ryba w wodzie, czy dopiero stawiasz w niej pierwsze kroki, przyrządzenie naszych receptur nie sprawi Ci żadnych trudności. Na liście składników widnieją nowe warianty Fix Knorr, które zdecydowanie ułatwią i usprawnią proces przygotowań! 

Na jaką okazję?

Mamy dla Ciebie kulinarne inspiracje na każdą okazję! Wśród naszych receptur znajdziesz wykwintnego zapiekanego łososia, który będzie gwiazdą na większej uroczystości. Przygotuj tę potrawę, a goście z pewnością docenią Twoje kulinarne umiejętności. Znajdziesz tu również przepisy na codzienne obiady, np. warzywne kotlety w pieczarkowym sosie. 

Czy wiesz, że?

W kalendarzu możemy doszukać się wielu kulinarnych świąt. 21 października przypada Światowy Dzień Kartofla, a 13 listopada obchodzimy Dzień Placków Ziemniaczanych. Przygotuj się na smaczne świętowanie z naszymi przepisami. To będzie prawdziwa uczta dla podniebienia!

Dla urozmaicenia:

Obudź w sobie duszę kulinarnego artysty i myśl kreatywnie w kuchni. Nasze przepisy możesz modyfikować według uznania. Dodawaj do nich ulubione składniki i ciesz się najlepszymi efektami w kuchni. Smacznego!