
Składniki
500 gramów
1 puszka
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szklanka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Dyni nie obieram, kroję w małą kostkę. Cebulę drobno kroję, paprykę na kawałki. Na oleju na rozgrzanej patelni przesmażam cebulę, dodaję paprykę, dynię i smażę chwilę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę warzywa aż będą miękkie.
Krok 2
Pod koniec dodaję odsączoną fasolkę z puszki. Do miseczki wlewam 300 ml wody, śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym i mieszam. Wlewam do warzyw i zagotowuję.
Krok 3
Jak gulasz zrobi się za gęsty, dolewam wody. Doprawiam sola, pieprzem, papryką wędzoną. Posypuję natką pietruszki. Podaję z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej