Dyniowy gulasz z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dyniowy gulasz z ryżem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 puszka

1 sztuka

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szklanka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Dyni nie obieram, kroję w małą kostkę. Cebulę drobno kroję, paprykę na kawałki. Na oleju na rozgrzanej patelni przesmażam cebulę, dodaję paprykę, dynię i smażę chwilę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę warzywa aż będą miękkie.

Krok 2

Pod koniec dodaję odsączoną fasolkę z puszki. Do miseczki wlewam 300 ml wody, śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym i mieszam. Wlewam do warzyw i zagotowuję.

Krok 3

Jak gulasz zrobi się za gęsty, dolewam wody. Doprawiam sola, pieprzem, papryką wędzoną. Posypuję natką pietruszki. Podaję z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej