Dyniowy gulasz z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dyniowy gulasz z ryżem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 puszka

1 sztuka

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szklanka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Dyni nie obieram, kroję w małą kostkę. Cebulę drobno kroję, paprykę na kawałki. Na oleju na rozgrzanej patelni przesmażam cebulę, dodaję paprykę, dynię i smażę chwilę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę warzywa aż będą miękkie.

Krok 2

Pod koniec dodaję odsączoną fasolkę z puszki. Do miseczki wlewam 300 ml wody, śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym i mieszam. Wlewam do warzyw i zagotowuję.

Krok 3

Jak gulasz zrobi się za gęsty, dolewam wody. Doprawiam sola, pieprzem, papryką wędzoną. Posypuję natką pietruszki. Podaję z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Dyniowy gulasz z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej