Buraczany szał przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczany szał

Autor: Rafał

ratingratingratingratingrating

101

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Pokrój na drobną kostkę warzywa.

Krok 3

Wrzuć pokrojone warzywa na patelnię.

Krok 4

Przypraw warzywa - wedle uznania.

Krok 5

Na patelnię dolewaj co jakiś czas nieco wody i smaż/gotuj warzywa aż odpowiednio zmiękną - ok. 25 min.

Krok 6

Na patelnię wrzuć serek topiony i mozzarellę i wymieszaj.

Krok 7

Odcedź makaron.

Krok 8

Wyłóż makaron na talerz i połóż na niego zawartość patelni.

Krok 9

Całość możesz również wymieszać i ozdobić czymś zielonym ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej