Buraczany szał przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczany szał

Autor: Rafał

ratingratingratingratingrating

101

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Pokrój na drobną kostkę warzywa.

Krok 3

Wrzuć pokrojone warzywa na patelnię.

Krok 4

Przypraw warzywa - wedle uznania.

Krok 5

Na patelnię dolewaj co jakiś czas nieco wody i smaż/gotuj warzywa aż odpowiednio zmiękną - ok. 25 min.

Krok 6

Na patelnię wrzuć serek topiony i mozzarellę i wymieszaj.

Krok 7

Odcedź makaron.

Krok 8

Wyłóż makaron na talerz i połóż na niego zawartość patelni.

Krok 9

Całość możesz również wymieszać i ozdobić czymś zielonym ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej