
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
100 gramów
2 sztuki
3 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Pokrój na drobną kostkę warzywa.
Krok 3
Wrzuć pokrojone warzywa na patelnię.
Krok 4
Przypraw warzywa - wedle uznania.
Krok 5
Na patelnię dolewaj co jakiś czas nieco wody i smaż/gotuj warzywa aż odpowiednio zmiękną - ok. 25 min.
Krok 6
Na patelnię wrzuć serek topiony i mozzarellę i wymieszaj.
Krok 7
Odcedź makaron.
Krok 8
Wyłóż makaron na talerz i połóż na niego zawartość patelni.
Krok 9
Całość możesz również wymieszać i ozdobić czymś zielonym ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej