Buraczany szał przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczany szał

Autor: Rafał

ratingratingratingratingrating

101

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Pokrój na drobną kostkę warzywa.

Krok 3

Wrzuć pokrojone warzywa na patelnię.

Krok 4

Przypraw warzywa - wedle uznania.

Krok 5

Na patelnię dolewaj co jakiś czas nieco wody i smaż/gotuj warzywa aż odpowiednio zmiękną - ok. 25 min.

Krok 6

Na patelnię wrzuć serek topiony i mozzarellę i wymieszaj.

Krok 7

Odcedź makaron.

Krok 8

Wyłóż makaron na talerz i połóż na niego zawartość patelni.

Krok 9

Całość możesz również wymieszać i ozdobić czymś zielonym ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej