
Składniki
30 gramów
50 gramów
20 gramów
5 gramów
20 gramów
60 mililitrów
20 gramów
100 gramów
2 gramy
10 gramów
20 gramów
30 gramów
5 gramów
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź fasolę i kukurydzę.
Krok 2
Marchew, paprykę i cebulę pokrój w niewielką kostkę.
Krok 3
Przesmaż w garnku na oleju cebulkę i paprykę, gdy zmiękną zalej wodą z dodatkiem bulionu.
Krok 4
Dodaj kukurydzę, fasolę i pomidory oraz wszystkie przyprawy, gotujemy ok. 20 minut.
Krok 5
Na koniec dodajemy czekoladę i fix knorra gotujemy jeszcze chwilę.
Krok 6
Serwujemy posypane świeżą kolendrą i pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































