
Składniki
30 gramów
50 gramów
20 gramów
5 gramów
20 gramów
60 mililitrów
20 gramów
100 gramów
2 gramy
10 gramów
20 gramów
30 gramów
5 gramów
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź fasolę i kukurydzę.
Krok 2
Marchew, paprykę i cebulę pokrój w niewielką kostkę.
Krok 3
Przesmaż w garnku na oleju cebulkę i paprykę, gdy zmiękną zalej wodą z dodatkiem bulionu.
Krok 4
Dodaj kukurydzę, fasolę i pomidory oraz wszystkie przyprawy, gotujemy ok. 20 minut.
Krok 5
Na koniec dodajemy czekoladę i fix knorra gotujemy jeszcze chwilę.
Krok 6
Serwujemy posypane świeżą kolendrą i pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej