Meksykańska zupa rozgrzewająca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska zupa rozgrzewająca

Autor: Anna Jezierska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

50 gramów

20 gramów

5 gramów

20 gramów

60 mililitrów

20 gramów

100 gramów

2 gramy

10 gramów

20 gramów

30 gramów

5 gramów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź fasolę i kukurydzę.

Krok 2

Marchew, paprykę i cebulę pokrój w niewielką kostkę.

Krok 3

Przesmaż w garnku na oleju cebulkę i paprykę, gdy zmiękną zalej wodą z dodatkiem bulionu.

Krok 4

Dodaj kukurydzę, fasolę i pomidory oraz wszystkie przyprawy, gotujemy ok. 20 minut.

Krok 5

Na koniec dodajemy czekoladę i fix knorra gotujemy jeszcze chwilę.

Krok 6

Serwujemy posypane świeżą kolendrą i pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej