
Składniki
30 gramów
50 gramów
20 gramów
5 gramów
20 gramów
60 mililitrów
20 gramów
100 gramów
2 gramy
10 gramów
20 gramów
30 gramów
5 gramów
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź fasolę i kukurydzę.
Krok 2
Marchew, paprykę i cebulę pokrój w niewielką kostkę.
Krok 3
Przesmaż w garnku na oleju cebulkę i paprykę, gdy zmiękną zalej wodą z dodatkiem bulionu.
Krok 4
Dodaj kukurydzę, fasolę i pomidory oraz wszystkie przyprawy, gotujemy ok. 20 minut.
Krok 5
Na koniec dodajemy czekoladę i fix knorra gotujemy jeszcze chwilę.
Krok 6
Serwujemy posypane świeżą kolendrą i pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej