Meksykańska zupa rozgrzewająca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska zupa rozgrzewająca

Autor: Anna Jezierska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

50 gramów

20 gramów

5 gramów

20 gramów

60 mililitrów

20 gramów

100 gramów

2 gramy

10 gramów

20 gramów

30 gramów

5 gramów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź fasolę i kukurydzę.

Krok 2

Marchew, paprykę i cebulę pokrój w niewielką kostkę.

Krok 3

Przesmaż w garnku na oleju cebulkę i paprykę, gdy zmiękną zalej wodą z dodatkiem bulionu.

Krok 4

Dodaj kukurydzę, fasolę i pomidory oraz wszystkie przyprawy, gotujemy ok. 20 minut.

Krok 5

Na koniec dodajemy czekoladę i fix knorra gotujemy jeszcze chwilę.

Krok 6

Serwujemy posypane świeżą kolendrą i pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska zupa rozgrzewająca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej