Leczo wegetariańskie z dyni i tofu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

2 łyżki

300 mililitrów

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry i razem z czerwoną cebulą, papryką, cukinią i pomidorami pokrój w kosteczkę wielkości ok. 0,5 cm. Warzywa odłóż na bok. Drobno posiekaj czosnek, chili oraz natkę kolendry.

Krok 2

Fasolę z puszki przepłucz pod zimną wodą. Tofu rozdrobnij lub pokrój na mniejsze kawałki (nie muszą być regularne).

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek oraz chili i dodaj tofu. Wszystko razem smaż, aż czosnek zrobi się złocisty, a tofu się zarumieni. Dodaj wtedy pozostałe warzywa. Wszystko razem smaż jeszcze dwie-trzy minuty.

Krok 4

Na patelnię wlej 300 ml wody wymieszanej razem z Spaghetti Bolognese Knorr, co będzie gwarancją doskonałego smaku i konsystencji dania. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 5 minut.

Krok 5

Potrawkę z tofu podawaj na talerzach posypaną natką kolendry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawę podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i ryżem. Ten przepis to smaczny sposób, aby dzieci polubiły jedzenie warzyw. Porcja tego dania to aż 426 g pysznie przygotowanych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej