Leczo wegetariańskie z dyni i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo wegetariańskie z dyni i tofu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

147 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

2 łyżki

300 mililitrów

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry i razem z czerwoną cebulą, papryką, cukinią i pomidorami pokrój w kosteczkę wielkości ok. 0,5 cm. Warzywa odłóż na bok. Drobno posiekaj czosnek, chili oraz natkę kolendry.

Krok 2

Fasolę z puszki przepłucz pod zimną wodą. Tofu rozdrobnij lub pokrój na mniejsze kawałki (nie muszą być regularne).

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek oraz chili i dodaj tofu. Wszystko razem smaż, aż czosnek zrobi się złocisty, a tofu się zarumieni. Dodaj wtedy pozostałe warzywa. Wszystko razem smaż jeszcze dwie-trzy minuty.

Krok 4

Na patelnię wlej 300 ml wody wymieszanej razem z Spaghetti Bolognese Knorr, co będzie gwarancją doskonałego smaku i konsystencji dania. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 5 minut.

Krok 5

Potrawkę z tofu podawaj na talerzach posypaną natką kolendry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawę podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i ryżem. Ten przepis to smaczny sposób, aby dzieci polubiły jedzenie warzyw. Porcja tego dania to aż 426 g pysznie przygotowanych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej