
Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
2 łyżki
300 mililitrów
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz ze skóry i razem z czerwoną cebulą, papryką, cukinią i pomidorami pokrój w kosteczkę wielkości ok. 0,5 cm. Warzywa odłóż na bok. Drobno posiekaj czosnek, chili oraz natkę kolendry.
Krok 2
Fasolę z puszki przepłucz pod zimną wodą. Tofu rozdrobnij lub pokrój na mniejsze kawałki (nie muszą być regularne).
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek oraz chili i dodaj tofu. Wszystko razem smaż, aż czosnek zrobi się złocisty, a tofu się zarumieni. Dodaj wtedy pozostałe warzywa. Wszystko razem smaż jeszcze dwie-trzy minuty.
Krok 4
Na patelnię wlej 300 ml wody wymieszanej razem z Spaghetti Bolognese Knorr, co będzie gwarancją doskonałego smaku i konsystencji dania. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 5 minut.
Krok 5
Potrawkę z tofu podawaj na talerzach posypaną natką kolendry.

Dobra rada:
Potrawę podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i ryżem. Ten przepis to smaczny sposób, aby dzieci polubiły jedzenie warzyw. Porcja tego dania to aż 426 g pysznie przygotowanych warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo wegetariańskie z dyni i tofu
Chcesz spróbować tradycyjnych dań w wegetariańskiej wersji? Zobacz nasz przepis na bezmięsne leczo z dyni i tofu. To przepyszne danie nie tylko dobrze smakuje, ale również doskonale prezentuje się na talerzu. Wszystko za sprawą bogactwa kolorowych składników, które zmieniają jedzenie dania w prawdziwą ucztę dla podniebienia i oczu.
Dla kogo?
Leczo wegetariańskie z tofu to idealna propozycja dla wszystkich fanów warzywnych potraw. W naszej recepturze znajdziesz m.in. dynię, cukinię, pomidory, paprykę oraz fasolę. Wyobraź sobie, jak dobrze smakuje to połączenie, a później spróbuj go w swojej kuchni.
Na jaką okazję?
Jeśli nie masz pomysłu na szybki obiad, to leczo z tofu będzie strzałem w dziesiątkę. Przyrządzenie tego dania zajmuje jedyne pół godziny! Wege leczo z tofu sprawdzi się również jako potrawa na spotkaniu ze znajomymi. Jeżeli nie jedzą mięsa, to szczególnie docenią Twoje starania.
Czy wiesz, że?
Tofu to składnik wielu wegetariańskich potraw. Przysmak ten przygotowywany jest na bazie soi, więc często nazywamy go sojowym. Śmiało sięgnij po tofu do wegetariańskiego leczo z dynią przy następnej okazji. Pycha!
Dla urozmaicenia:
Chcesz zmodyfikować nasz przepis na wegańskie leczo z tofu? Sięgnij po guacamole i ryż, które dodatkowo urozmaicą recepturę. W takiej wersji leczo smakuje naprawdę obłędnie, o czym świadczą pozytywne opinie naszych najbardziej wymagających krytyków. Napisz, co Ty sądzisz o recepturze!