
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
4 łyżki
15 sztuk
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki posiekaj bardzo drobniutko i zmiksuj razem z sokiem z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi orzeszkami piniowymi i dopraw do smaku.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść i potnij w kawałki.
Krok 3
Dynię obgotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, odcedź, osusz.
Krok 4
Oprósz warzywa solą, pieprzem skrop oliwą i piecz na grillu przez 15 minut tak by były chrupiące.
Krok 5
Przełóż na talerz, skrop nieco octem, podawaj razem z przygotowanym oliwkowym Pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej