
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
4 łyżki
15 sztuk
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki posiekaj bardzo drobniutko i zmiksuj razem z sokiem z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi orzeszkami piniowymi i dopraw do smaku.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść i potnij w kawałki.
Krok 3
Dynię obgotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, odcedź, osusz.
Krok 4
Oprósz warzywa solą, pieprzem skrop oliwą i piecz na grillu przez 15 minut tak by były chrupiące.
Krok 5
Przełóż na talerz, skrop nieco octem, podawaj razem z przygotowanym oliwkowym Pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej