Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

null szczypt

null szczypt

4 łyżki

15 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki posiekaj bardzo drobniutko i zmiksuj razem z sokiem z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi orzeszkami piniowymi i dopraw do smaku.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść i potnij w kawałki.

Krok 3

Dynię obgotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, odcedź, osusz.

Krok 4

Oprósz warzywa solą, pieprzem skrop oliwą i piecz na grillu przez 15 minut tak by były chrupiące.

Krok 5

Przełóż na talerz, skrop nieco octem, podawaj razem z przygotowanym oliwkowym Pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej