
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
4 łyżki
15 sztuk
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki posiekaj bardzo drobniutko i zmiksuj razem z sokiem z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi orzeszkami piniowymi i dopraw do smaku.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść i potnij w kawałki.
Krok 3
Dynię obgotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, odcedź, osusz.
Krok 4
Oprósz warzywa solą, pieprzem skrop oliwą i piecz na grillu przez 15 minut tak by były chrupiące.
Krok 5
Przełóż na talerz, skrop nieco octem, podawaj razem z przygotowanym oliwkowym Pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej