Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

null szczypt

null szczypt

4 łyżki

15 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki posiekaj bardzo drobniutko i zmiksuj razem z sokiem z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi orzeszkami piniowymi i dopraw do smaku.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść i potnij w kawałki.

Krok 3

Dynię obgotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie, odcedź, osusz.

Krok 4

Oprósz warzywa solą, pieprzem skrop oliwą i piecz na grillu przez 15 minut tak by były chrupiące.

Krok 5

Przełóż na talerz, skrop nieco octem, podawaj razem z przygotowanym oliwkowym Pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące warzywa z oliwkowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej