Grillowane warzywa na kaszy kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa na kaszy kuskus

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

8 sztuk

30 mililitrów

30 mililitrów

250 gramów

250 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój w plastry, skrop oliwą i octem, oprósz przyprawami i grilluj. Szparagi obierz i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Kaszę wsyp do miski, zalej wrzącym bulionem i wymieszaj. Miskę zakryj folią spożywczą i pozostaw na kilka minut do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn. Po tym czasie odkryj i rozdrobnij kaszę widelcem.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w ćwiartki cebulę, dodaj grillowane warzywa, szparagi oraz pomidorki.

Krok 4

Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 5

Na talerzach ułóż gorącą kaszę, po środku zrób wgłębienie i włóż do niego warzywa. Całość polej gotowym sosem Knorr i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa na kaszy kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa na kaszy kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa na kaszy kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa na kaszy kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa na kaszy kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa na kaszy kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa na kaszy kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa na kaszy kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane warzywa na kaszy kuskusGrillowane warzywa na kaszy kuskus

Połącz kaszę kuskus z warzywami, takimi jak bakłażan czy szparagi, aby przygotować smaczną potrawę odpowiednią na kolację lub drugie śniadanie. Rozpocznij od pokrojenia w dość grube plastry cukinii, papryki oraz bakłażana. Skrop je oliwą z oliwek i octem balsamicznym, oprósz przyprawą uniwersalną lub ziołami prowansalskimi i grilluj z obu stron. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na chwilę, aby spęczniał. Pamiętaj, że kasza ma wchłonąć całą wodę, więc nie nalewaj jej zbyt dużo. Cebulę pokrój w ćwiartki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Z zielonych szparagów usuń zdrewniałe końcówki i umieść je na patelni razem z pomidorkami koktajlowymi. Na koniec dodaj także zgrillowane wcześniej warzywa i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ciepłą jeszcze kaszą kuskus. Całość polej błyskawicznym sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym, przyrządzonym według przepisu na opakowaniu. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii. Udowadniamy, że przyrządzanie znakomitych potraw może być prostsze z naszym przepisem na grillowane warzywa na kaszy kuskus.