
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
20 gramów
10 gramów
10 gramów
60 gramów
200 gramów
200 gramów
opcjonalnie:
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rostbef wołowy pokrój w paski o szerokości ok. 2 cm i wymieszaj z mąką kukurydzianą.
Krok 2
Rozgrzej mocno odrobinę oleju w woku lub patelni i smaż krótko, aż mięso będzie rumiane. Odłóż na bok.
Krok 3
Dodaj czosnek i imbir. Smaż jeszcze przez ok. 10 sekund.
Krok 4
Brokuł podziel na mniejsze różyczki, a kapustę pak choi pokrój w duże kawałki. Dodaj na patelnię i smaż jeszcze 3 minuty.
Krok 5
Połącz sos Hoisin z 100 ml wody oraz Fixem Smażony ryż po chińsku Knorr.
Krok 6
Całość zagotuj i dodaj wołowinę. Podawaj posypane posiekanymi orzechami nerkowca.

Dobra rada:
Danie doskonale smakuje z ugotowanym ryżem basmati.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażona wołowina stir fry
Kto powiedział, że gotowanie musi kojarzyć się tylko ze stertą naczyń zalegających w zlewie? Koniec z tym! Pora na konkrety! W jednym garnku może powstać takie danie jak smażona wołowina stir fry. Zainspiruj się podanym przepisem i przygotuj dla swojej rodziny prawdziwą ucztę smaków!
Dla kogo? Dla wszystkich mięsożerców! Smażona wołowina stir fry zaspokoi duży apetyt i doda energii na resztę dnia.
Na jaką okazję? To świetna propozycja na rodzinny obiad. Możemy być pewni, że nikt nie wyjdzie z niego głodny!
Dla urozmaicenia: Tak podane mięso świetnie komponuje się z ryżem, np. basmati. To nie wszystko – pamiętaj o warzywach, np. w postaci sałatki. To dopiero kompletny obiad!
Czy wiesz, że? Stir fry to technika gotowania polegająca na szybkim smażeniu na dużym ogniu. Wysoka temperatura powoduje, że powierzchnia produktów w przeciągu kilku sekund przysmaża się, natomiast środek pozostaje miękki i soczysty. Sprytne, prawda?