Smażona wołowina stir fry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

20 gramów

10 gramów

10 gramów

60 gramów

200 gramów

200 gramów

opcjonalnie:

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rostbef wołowy pokrój w paski o szerokości ok. 2 cm i wymieszaj z mąką kukurydzianą.

Krok 2

Rozgrzej mocno odrobinę oleju w woku lub patelni i smaż krótko, aż mięso będzie rumiane. Odłóż na bok.

Krok 3

Dodaj czosnek i imbir. Smaż jeszcze przez ok. 10 sekund.

Krok 4

Brokuł podziel na mniejsze różyczki, a kapustę pak choi pokrój w duże kawałki. Dodaj na patelnię i smaż jeszcze 3 minuty.

Krok 5

Połącz sos Hoisin z 100 ml wody oraz Fixem Smażony ryż po chińsku Knorr.

Krok 6

Całość zagotuj i dodaj wołowinę. Podawaj posypane posiekanymi orzechami nerkowca.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje z ugotowanym ryżem basmati. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona wołowina stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażona wołowina stir frySmażona wołowina stir fry

Kto powiedział, że gotowanie musi kojarzyć się tylko ze stertą naczyń zalegających w zlewie? Koniec z tym! Pora na konkrety! W jednym garnku może powstać takie danie jak smażona wołowina stir fry. Zainspiruj się podanym przepisem i przygotuj dla swojej rodziny prawdziwą ucztę smaków!

Dla kogo? Dla wszystkich mięsożerców! Smażona wołowina stir fry zaspokoi duży apetyt i doda energii na resztę dnia.

Na jaką okazję? To świetna propozycja na rodzinny obiad. Możemy być pewni, że nikt nie wyjdzie z niego głodny!

Dla urozmaicenia: Tak podane mięso świetnie komponuje się z ryżem, np. basmati. To nie wszystko – pamiętaj o warzywach, np. w postaci sałatki. To dopiero kompletny obiad!

Czy wiesz, że?  Stir fry to technika gotowania polegająca na szybkim smażeniu na dużym ogniu. Wysoka temperatura powoduje, że powierzchnia produktów w przeciągu kilku sekund przysmaża się, natomiast środek pozostaje miękki i soczysty. Sprytne, prawda?