Wołowina Rendang przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina Rendang

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

159 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

315 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 sztuki

5 sztuk

3 sztuki

1 łyżeczka

5 cm

2.5 cm

6 listki

3 sztuki

1 sztuka

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galangal, starty imbir, czosnek, chili, Gałkę muszkatołową z Indonezji Knorr i szalotkę zmiksuj blenderem ze szklanką wody, tworząc pastę.

Krok 2

W garnku z żeliwnym dnem upraż korę cynamonu i Goździki z Indonezji Knorr. Gdy zaczną pachnieć, dodaj pastę i smaż, aż składniki będą wydzielać silny aromat i zaczną się karmelizować. Dodaj mięso pokrojone w kostkę 3x3 cm, napój kokosowy, liście limonki i przekrojone na pół kawałki trawy cytrynowej. Zagotuj, przykryj, duś pod przykryciem ok. 2 godz., by sos zgęstniał i zmienił kolor z żółtego na ciemnobrązowy.

Krok 3

Danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania tej potrawy możesz wykorzystać inny gatunek mięsa, np. wieprzowinę czy jagnięcinę.

3

Opinie o przepisie

  • Grzegorz Olszewski

    Grzegorz Olszewski , 23.03.2021

    OK

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka  Dymecka

    Agnieszka Dymecka , 23.03.2021

    Koniecznie muszę wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tamaryszek Tamaryszek

    Tamaryszek Tamaryszek , 22.03.2018

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina Rendang  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina Rendang  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina Rendang  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina Rendang  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina Rendang  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina Rendang  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina Rendang  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina Rendang  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej