Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
105 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

200 gramów

1 słoik

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

2 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

50 gramów

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę, imbir i czosnek wraz z sosem rybnym rozdrobnij blenderem na miazgę. Trawę cytrynową rozbij tłuczkiem, przekrój na pół.

Krok 2

Wymieszaj rozdrobniony pieprz Knorr, sól, cukier, kurkumę i zmiksowane przyprawy. Powstałą pastą natrzyj pokrojone w kostkę mięso i odstaw na 30 min. w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie mięso obtocz w mące, obsmaż na patelni, przełóż do garnka razem z marynatą, podlej 2 szklankami wody i dodaj trawę cytrynową oraz anyż. Duś ok. 40 minut. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i plastry marchwi. Gotuj 20 min.

Krok 4

Dodaj pomidory z puszki. Gotuj, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje - ok. 20 minut. Danie podawaj z ryżem, oprószone posiekaną kolendrą i bazylią.

przepisy.pl

Dobra rada:

Bò Kho możesz też przygotować z wieprzowiną, co skróci prawie o połowę czas gotowania.

1

Opinie o przepisie

  • Arkadiusz Małek

    Arkadiusz Małek , 13.06.2020

    Nie do końca precyzyjny przepis. Trzeba jeszcze doprawiać.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszona wołowina po wietnamsku – Bò KhoDuszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho

Szalotkę, imbir i czosnek wraz z sosem rybnym rozdrobnij blenderem na miazgę. Trawę cytrynową rozbij tłuczkiem, przekrój na pół.