Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

200 gramów

1 słoik

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

2 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

50 gramów

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę, imbir i czosnek wraz z sosem rybnym rozdrobnij blenderem na miazgę. Trawę cytrynową rozbij tłuczkiem, przekrój na pół.

Krok 2

Wymieszaj rozdrobniony pieprz Knorr, sól, cukier, kurkumę i zmiksowane przyprawy. Powstałą pastą natrzyj pokrojone w kostkę mięso i odstaw na 30 min. w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie mięso obtocz w mące, obsmaż na patelni, przełóż do garnka razem z marynatą, podlej 2 szklankami wody i dodaj trawę cytrynową oraz anyż. Duś ok. 40 minut. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i plastry marchwi. Gotuj 20 min.

Krok 4

Dodaj pomidory z puszki. Gotuj, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje - ok. 20 minut. Danie podawaj z ryżem, oprószone posiekaną kolendrą i bazylią.

przepisy.pl

Dobra rada:

Bò Kho możesz też przygotować z wieprzowiną, co skróci prawie o połowę czas gotowania.

1

Opinie o przepisie

  • Arkadiusz Małek

    Arkadiusz Małek , 13.06.2020

    Nie do końca precyzyjny przepis. Trzeba jeszcze doprawiać.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wołowina po wietnamsku – Bò Kho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej