
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 szklanka
4 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w plastry (grubość około 1 cm) i lekko rozbijamy tłuczkiem przykrywając wcześniej folią spożywczą.
Krok 2
Rozbite mięso obtaczamy w mące i obsmażamy krótko z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Mięso przekładamy do garnka, a na patelni po jego smażeniu szklimy posiekaną drobno cebulę.
Krok 4
Cebulę oraz przyprawy dodajemy do mięsa. Dodajemy esencję Knorr i zalewamy dwoma szklankami wody.
Krok 5
Gotujemy około 45 min. na wolnym ogniu.
Krok 6
Kaszę zalewamy dwoma szklankami wody i dodajemy kostkę Rosołu z kury Knorr. Można lekko osolić, ale moim zdaniem kostka wystarczy.
Krok 7
Kaszę gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu do czasu, aż wchłonie całą wodę. Wtedy zdejmujemy z ognia i odstawiamy na kilkanaście minut, najlepiej do lekko nagrzanego piekarnika. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej