
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 szklanka
4 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w plastry (grubość około 1 cm) i lekko rozbijamy tłuczkiem przykrywając wcześniej folią spożywczą.
Krok 2
Rozbite mięso obtaczamy w mące i obsmażamy krótko z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Mięso przekładamy do garnka, a na patelni po jego smażeniu szklimy posiekaną drobno cebulę.
Krok 4
Cebulę oraz przyprawy dodajemy do mięsa. Dodajemy esencję Knorr i zalewamy dwoma szklankami wody.
Krok 5
Gotujemy około 45 min. na wolnym ogniu.
Krok 6
Kaszę zalewamy dwoma szklankami wody i dodajemy kostkę Rosołu z kury Knorr. Można lekko osolić, ale moim zdaniem kostka wystarczy.
Krok 7
Kaszę gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu do czasu, aż wchłonie całą wodę. Wtedy zdejmujemy z ognia i odstawiamy na kilkanaście minut, najlepiej do lekko nagrzanego piekarnika. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej