
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 szklanka
4 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w plastry (grubość około 1 cm) i lekko rozbijamy tłuczkiem przykrywając wcześniej folią spożywczą.
Krok 2
Rozbite mięso obtaczamy w mące i obsmażamy krótko z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Mięso przekładamy do garnka, a na patelni po jego smażeniu szklimy posiekaną drobno cebulę.
Krok 4
Cebulę oraz przyprawy dodajemy do mięsa. Dodajemy esencję Knorr i zalewamy dwoma szklankami wody.
Krok 5
Gotujemy około 45 min. na wolnym ogniu.
Krok 6
Kaszę zalewamy dwoma szklankami wody i dodajemy kostkę Rosołu z kury Knorr. Można lekko osolić, ale moim zdaniem kostka wystarczy.
Krok 7
Kaszę gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu do czasu, aż wchłonie całą wodę. Wtedy zdejmujemy z ognia i odstawiamy na kilkanaście minut, najlepiej do lekko nagrzanego piekarnika. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej