
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 kilograma
10 dekagramów
4 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry, rozbij, oprósz solą, pieprzem i papryką. Posmaruj z jednej strony musztardą.
Krok 2
Ser pokrój na kawałki, połóż na plastrach wołowiny i ciasno zwiń. Zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Ruloniki obsmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, dodaj 2 szklanki wody i duś przez około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej