
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 kilograma
10 dekagramów
4 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry, rozbij, oprósz solą, pieprzem i papryką. Posmaruj z jednej strony musztardą.
Krok 2
Ser pokrój na kawałki, połóż na plastrach wołowiny i ciasno zwiń. Zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Ruloniki obsmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, dodaj 2 szklanki wody i duś przez około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej