Ruloniki wołowe z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruloniki wołowe z musztardą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 kilograma

10 dekagramów

4 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry, rozbij, oprósz solą, pieprzem i papryką. Posmaruj z jednej strony musztardą.

Krok 2

Ser pokrój na kawałki, połóż na plastrach wołowiny i ciasno zwiń. Zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Ruloniki obsmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, dodaj 2 szklanki wody i duś przez około 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruloniki wołowe z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej