
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
0.5 pęczka
10 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę, pozbaw środka paprykę.
Krok 2
Przełóż warzywa wraz z serkiem kremowym, bazylią i zawartością opakowania Sos sałatkowy Knorr do malaksera i zmiksuj wszystko na gładką masę.
Krok 3
Rozgrzej grillową patelnię z olejem i smaż steki 5-6 minut z każdej strony.
Krok 4
Podawaj stek z położoną na nim masą serkowo-ziołową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym
Soczyste mięso i wyrazisty sos – jeśli lubisz to połączenie, spróbuj naszego przepisu na stek wołowy z dipem serowo-ziołowym. Proste danie, z zaledwie kilku składników, które pasują do siebie doskonale, będzie dobrym sposobem na obiad, zarówno na co dzień, jak i podczas uroczystości. Mięso przed grillowaniem odłóż na chwilę, by gotowe było miękkie i soczyste, a potem osusz je delikatnie ręcznikiem. Rozgrzej mocno patelnię i kładź na niej steki. Pamiętaj, żeby ich nie nakłuwać (nie używaj widelca), lepiej obracać je za pomocą łopatki lub szczypców – dzięki temu nie stracą soków i mięso będzie delikatne. Jeśli chcesz urozmaicić proponowany dip, dopraw go ziołami prowansalskimi lub pietruszką. Potem składniki sosu dokładnie zmiksuj. Stek wołowy z sosem serowo-ziołowym dobrze będzie pasować z frytkami (mogą być też karbowane) lub ziemniakami pieczonymi w mundurkach. Danie możesz podać również na rukoli lub z grillowanymi warzywami (bakłażan, cukinia, papryka, cebula). Sprawdź nasz przepis i koniecznie podziel się swoją opinią.