Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

0.5 pęczka

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, pozbaw środka paprykę.

Krok 2

Przełóż warzywa wraz z serkiem kremowym, bazylią i zawartością opakowania Sos sałatkowy Knorr do malaksera i zmiksuj wszystko na gładką masę.

Krok 3

Rozgrzej grillową patelnię z olejem i smaż steki 5-6 minut z każdej strony.

Krok 4

Podawaj stek z położoną na nim masą serkowo-ziołową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Stek wołowy z dipem serowo-ziołowymStek wołowy z dipem serowo-ziołowym

Soczyste mięso i wyrazisty sos – jeśli lubisz to połączenie, spróbuj naszego przepisu na stek wołowy z dipem serowo-ziołowym. Proste danie, z zaledwie kilku składników, które pasują do siebie doskonale, będzie dobrym sposobem na obiad, zarówno na co dzień, jak i podczas uroczystości. Mięso przed grillowaniem odłóż na chwilę, by gotowe było miękkie i soczyste, a potem osusz je delikatnie ręcznikiem. Rozgrzej mocno patelnię i kładź na niej steki. Pamiętaj, żeby ich nie nakłuwać (nie używaj widelca), lepiej obracać je za pomocą łopatki lub szczypców – dzięki temu nie stracą soków i mięso będzie delikatne. Jeśli chcesz urozmaicić proponowany dip, dopraw go ziołami prowansalskimi lub pietruszką. Potem składniki sosu dokładnie zmiksuj. Stek wołowy z sosem serowo-ziołowym dobrze będzie pasować z frytkami (mogą być też karbowane) lub ziemniakami pieczonymi w mundurkach. Danie możesz podać również na rukoli lub z grillowanymi warzywami (bakłażan, cukinia, papryka, cebula). Sprawdź nasz przepis i koniecznie podziel się swoją opinią.