Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

0.5 pęczka

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, pozbaw środka paprykę.

Krok 2

Przełóż warzywa wraz z serkiem kremowym, bazylią i zawartością opakowania Sos sałatkowy Knorr do malaksera i zmiksuj wszystko na gładką masę.

Krok 3

Rozgrzej grillową patelnię z olejem i smaż steki 5-6 minut z każdej strony.

Krok 4

Podawaj stek z położoną na nim masą serkowo-ziołową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek wołowy z dipem serowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Stek wołowy z dipem serowo-ziołowymStek wołowy z dipem serowo-ziołowym

Soczyste mięso i wyrazisty sos – jeśli lubisz to połączenie, spróbuj naszego przepisu na stek wołowy z dipem serowo-ziołowym. Proste danie, z zaledwie kilku składników, które pasują do siebie doskonale, będzie dobrym sposobem na obiad, zarówno na co dzień, jak i podczas uroczystości. Mięso przed grillowaniem odłóż na chwilę, by gotowe było miękkie i soczyste, a potem osusz je delikatnie ręcznikiem. Rozgrzej mocno patelnię i kładź na niej steki. Pamiętaj, żeby ich nie nakłuwać (nie używaj widelca), lepiej obracać je za pomocą łopatki lub szczypców – dzięki temu nie stracą soków i mięso będzie delikatne. Jeśli chcesz urozmaicić proponowany dip, dopraw go ziołami prowansalskimi lub pietruszką. Potem składniki sosu dokładnie zmiksuj. Stek wołowy z sosem serowo-ziołowym dobrze będzie pasować z frytkami (mogą być też karbowane) lub ziemniakami pieczonymi w mundurkach. Danie możesz podać również na rukoli lub z grillowanymi warzywami (bakłażan, cukinia, papryka, cebula). Sprawdź nasz przepis i koniecznie podziel się swoją opinią.