
Składniki
500 gramów
30 gramów
50 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mięsa wytnij dwa duże steki. Delikatnie ponakłuwaj widelcem, następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Krok 2
Mięso posyp przyprawą Knorr i odstaw do lodówki, na co najmniej 1 godzinę.

Krok 3
Mięso grilluj po około 8 minut z każdej strony polewając sosem Worcestershire. Jeśli lubisz wołowinę bardziej lub mniej wypieczoną dostosuj czas grillowania do własnych upodobań. Mięso podawaj najlepiej z sałatką lub pieczonymi ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Stek z grilla
Moda na jedzenie steków przywędrowała do Polski ze Stanów Zjednoczonych. Coraz więcej jest restauracji, które serwują to danie. Wybrać można stopień wysmażenia steku – od krwistego, przez średnio wysmażony aż po całkowicie wysmażony – i dobrać ulubione dodatki. Czy amerykański stek da się przyrządzić również w domu? Tak! Dzięki naszym przyprawom, mięso będzie idealnie przypieczone i kruche. Jeśli nie dysponujesz grillem, do przygotowania potrawy równie dobrze użyć możesz patelni grillowej. Wybierz rostbef wołowy, który będzie najlepiej pasować do smażenia. Mięso wystarczy skropić sokiem z cytryny, solidnie posypać Naturalną Przyprawą do mięs Knorr oraz, aby zapewnić prawdziwie amerykański smak, polać sosem Worcester, który ma niezwykle korzenny smak i idealnie nadaje się do wołowiny. Grillowane mięso możesz podawać w towarzystwie ziemniaków lub frytek. Doskonałym dodatkiem będzie również sałatka np. coleslaw.