
Składniki
1 łyżka
5 łyżek
0.5 łyżki
4 łyżki
0.5 łyżki
4 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj schab i podziel na kotlety.
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty dokładniej wymieszaj i włóż do niej steki. Następnie odłóż w chłodne miejsce na 3 godziny.
Krok 3
Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej