Aromatyczne steki z karkówki - Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z karkówki II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

5 łyżek

0.5 łyżki

4 łyżki

0.5 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab i podziel na kotlety.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty dokładniej wymieszaj i włóż do niej steki. Następnie odłóż w chłodne miejsce na 3 godziny.

Krok 3

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z karkówki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z karkówki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z karkówki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z karkówki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z karkówki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z karkówki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z karkówki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z karkówki II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej