Rostbef z grilla w marynacie z ananasem - przepis | Przepisy.pl pixel

Stek z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

10 łyżek

1 łyżeczka

10 łyżek

250 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok ananasowy wymieszaj z sosem sojowy, miodem i olejem sezamowym.

Krok 2

Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, wymieszaj i zostaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 3

Po upływie tego czasu steki upiecz na grillu.

Krok 4

Ananasa pokrój na plastry i również usmaż na grillu. Stek serwuj z położonym na nim ananasem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej