Rostbef z grilla w marynacie z ananasem - przepis | Przepisy.pl pixel

Stek z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

10 łyżek

1 łyżeczka

10 łyżek

250 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok ananasowy wymieszaj z sosem sojowy, miodem i olejem sezamowym.

Krok 2

Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, wymieszaj i zostaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 3

Po upływie tego czasu steki upiecz na grillu.

Krok 4

Ananasa pokrój na plastry i również usmaż na grillu. Stek serwuj z położonym na nim ananasem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej