
Składniki
1 łyżeczka
10 łyżek
1 łyżeczka
10 łyżek
250 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok ananasowy wymieszaj z sosem sojowy, miodem i olejem sezamowym.
Krok 2
Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, wymieszaj i zostaw na co najmniej 2 godziny.
Krok 3
Po upływie tego czasu steki upiecz na grillu.
Krok 4
Ananasa pokrój na plastry i również usmaż na grillu. Stek serwuj z położonym na nim ananasem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej