Rostbef z grilla w marynacie z ananasem - przepis | Przepisy.pl pixel

Stek z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

10 łyżek

1 łyżeczka

10 łyżek

250 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok ananasowy wymieszaj z sosem sojowy, miodem i olejem sezamowym.

Krok 2

Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, wymieszaj i zostaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 3

Po upływie tego czasu steki upiecz na grillu.

Krok 4

Ananasa pokrój na plastry i również usmaż na grillu. Stek serwuj z położonym na nim ananasem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej