Składniki
1 łyżeczka
10 łyżek
1 łyżeczka
10 łyżek
250 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok ananasowy wymieszaj z sosem sojowy, miodem i olejem sezamowym.
Krok 2
Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, wymieszaj i zostaw na co najmniej 2 godziny.
Krok 3
Po upływie tego czasu steki upiecz na grillu.
Krok 4
Ananasa pokrój na plastry i również usmaż na grillu. Stek serwuj z położonym na nim ananasem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej