
Składniki
1 łyżeczka
10 łyżek
1 łyżeczka
10 łyżek
250 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok ananasowy wymieszaj z sosem sojowy, miodem i olejem sezamowym.
Krok 2
Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, wymieszaj i zostaw na co najmniej 2 godziny.
Krok 3
Po upływie tego czasu steki upiecz na grillu.
Krok 4
Ananasa pokrój na plastry i również usmaż na grillu. Stek serwuj z położonym na nim ananasem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej