Steki ze schabu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

235 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

366 osób wydrukowało

Pobierz pdf

938 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

2 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój w 2 centymetrowe steki. Pozostaw kostki oraz wierzchnia warstwę słoniny.

Steki ze schabu  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj Przyprawę do mięs Knorr, sos Worcestershire, miód, grubo zmielony pieprz, sos Hellmann’s Steak oraz posiekane zioła. W powstałej marynacie zanurz steki ze schabu. Całość odstaw na co najmniej jedną godzinę w chłodne miejsce.

Steki ze schabu  - Krok 2

Krok 3

Steki grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 20 do 25 minut przekręcając je co jakiś czas. Podczas grillowania, co jakiś czas nakładaj na mięso marynatę. Mięso podawaj z sosem Hellmann’s Steak.

Steki ze schabu  - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • ALINA MOLSKA

    ALINA MOLSKA

    Tak* Pyszne z masłem czosnkowym polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zawodniak

    Danuta Zawodniak

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Biedunkiewicz

    Kasia Biedunkiewicz

    super pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Sobkowiak

    Wieslawa Sobkowiak

    za duzo konserwantow

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki ze schabu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki ze schabu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki ze schabu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki ze schabu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki ze schabu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki ze schabu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki ze schabu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Steki ze schabu Steki ze schabu

Zbliża się weekend! Znajomi wpadną na grilla, a Ty nie wiesz, czym ich zaskoczyć? Kiełbaski i karkówka to oklepane pomysły, więc może warto postawić na znaną potrawę, ale w nowym wydaniu? Przepis na steki wieprzowe w towarzystwie niebanalnych przypraw zamieni z pozoru zwykły schab w niezwykłe danie. Spróbuj!

Dla kogo?

Dla lubiących potrawy ze schabu w nowych odsłonach. Stek ze schabu odpowiednio doprawiony zaskoczy Cię smakiem!

Na jaką okazję

Na każdego grilla! A jeśli nie grillujesz, nic straconego. Stek wieprzowy ze schabu według tego przepisu, możesz przyrządzić w piekarniku lub na patelni. Jak wolisz!

Czy wiesz, że?

Sos Worcestershire to sos o korzennym smaku, powstały na bazie octu winnego i słodowego oraz sosu z fermentacji anchois. Oryginalny sos produkowany jest w angielskim mieście Worcester. Marynata do schabu z tym sosem sprawdzi się doskonale.

Dla urozmaicenia

Steki podawaj z ulubioną sałatką. Do dań z grilla idealnie pasują świeże sałatki na bazie sałaty, pomidora i ogórka.