Grill ziołowy | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Grill ziołowy

39 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (39)

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W moździerzu rozkrusz na grube kawałki czarny pieprz i goździki.
Wegetariańskie tortille
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Tortille wegetariańskie na ciepło jednoznacznie kojarzą się z kuchnią meksykańską. Choć w tamtym...
Warzywa z grilla
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Choć grillowanie często kojarzone jest z różnego rodzaju daniami mięsnymi, jest to także świetna...
Bataty z rozmarynem
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Idealny dodatek do dań mięsnych lub ryb! Słodkie ziemniaki z rozmarynem podkreślą i urozmaicą sma...
Steki ze schabu
ratingratingratingratingrating

51

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Zbliża się weekend! Znajomi wpadną na grilla, a Ty nie wiesz, czym ich zaskoczyć? Kiełbaski i kar...
Wrapy z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szukasz pomysłu na obiad w 40 minut? Wrapy z kurczakiem na ciepło będą doskonałym pomysłem! Recep...
Grillowane udka z rosołu
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jak wykorzystać ugotowane w rosole mięso? Doskonale sprawdzi się przyrządzone na grillu. Grillowa...
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami pod pesto z rukoli
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Ostrym nożem po długości piersi zrobić nacięcie, rodzaj kieszon...
Grillowane piersi z kurczaka z rozmarynem
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Rozmaryn to niezwykle aromatyczna przyprawa, której delikatnie gorzki smak dobrze komponuje się z...
Szaszłyki z karkówki i boczku
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Karkówka to mięso, które dobrze nadaje się do dań przygotowywanych na grillu, wykorzystaj ją więc...
Ryba ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Dorada najlepiej smakuje pieczona lub grillowana. Z dodatkiem szpinaku z suszonymi pomidorami i o...
Dip ziołowy
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
Przyrządzony na bazie majonezu, pachnący ziołami dip będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw i...
Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
W gotowaniu jedną z najważniejszych umiejętności jest łączenie smaków. By pieczone mięso było jed...
Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem to idealna przekąska na każdą okazję. Oglądasz film...
Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Nadaj szaszłykom z grilla wykwintny charakter, przyrządzając je z łososia, suszonych pomidorów or...
Piersi z indyka z kolendrą marynowane w napoju kokosowym
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Piersi z indyka z kolendrą marynowane w mleku kokosowym – skorzystaj koniecznie z tego przepisu...
Karkówka z grilla obtoczona w suszonych grzybach
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Chrupiące mięso o wyrazistym smaku to propozycja dla osób lubiących dania z karkówki. Przygotowan...
Stek z grilla
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stek jest jednym z klasycznych sposobów na przyrządzenie wołowiny, który pozwala wydobyć całą głę...
Grillowany Butterfly z polędwicy z rukolą, pieczonymi ziemniakami i czosnkowy...
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Nazwa "butterfly" określa sposób symetrycznego rozkrojenia kawałka mięsa tak, aby powstały dwa ci...
Grzanki z grillowaną gruszką
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz pomysłu na sprawdzoną przystawkę o oryginalnym smaku? Grzanki z gruszką i serem pleśniowy...
Mięsne szaszłyki na ostro z dipem serowym
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Szaszłyki przyrządza się zazwyczaj z kawałków mięsa, przekładanych warzywami, grzybami lub owocam...
Amerykańskie szaszłyki z rostbefu - Surf and Turf
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Surf and turf to amerykańskie danie, które łączy czerwone mięso z owocami morza. Dzięki temu prze...
Grillowane polędwiczki
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Polędwiczki to najdelikatniejsza część wieprzowiny. Są kruche, delikatne i odpowiednie na wiele o...
Grillowane steki z rostbefu z Tequilą
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Tequila to nie tylko dodatek do wielu popularnych drinków, bowiem ten meksykański alkohol produko...
Pałki z kurczaka w ziołach z cytryną
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Pałki z kurczaka w ziołach z cytryną to świetny sposób na danie z grilla. Kurczak to mięso delika...
Żeberka w glazurze
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
150 min.
Wykorzystaj sezon na grilla i przygotuj aromatyczne i pełne smaku żeberka w glazurze. Podane z od...
Ciabatta z oliwkami i bakłażanem
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Ciabatta z oliwkami i grillowanym bakłażanem to łatwa w przygotowaniu przekąska inspirowana kuchn...
Ziołowe steki wołowe z cytrynową nutą
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Szukasz smacznego sposobu na przygotowanie mięsa wołowego? W takim przypadku koniecznie skorzysta...
Grillowane steki z bakłażana
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Chociaż potrawy z grilla to przede wszystkim soczyste mięsa: karkówka, szaszłyki wołowe, kiełbask...
Grillowane steki z karkówki z gorczycą i majerankiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Najważniejszy w przygotowaniu smacznych grillowanych steków z karkówki jest wybór dobrej jakości...
Sandacz glazurowany sosem imbirowym
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sandacz ma bardzo delikatne mięso o jasnym kolorze, które dobrze komponuje się z wyrazistymi doda...
Pierś kurczaka z tapenadą z oliwek
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Piersi z kurczaka umyć osuszyć. W misce wymieszać Przyprawę do grilla Knorr z ketchupem Hellmann’...

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grill ziołowyGrill ziołowy

Potrawy przygotowywane na grillu dają kucharzowi szerokie pole do popisu. Najczęściej grillowane są mięsa oraz ryby – produkty, które doskonale nadają się do marynowania. Wybierać możesz spośród różnych gatunków: drobiu, wieprzowiny, ryb, jagnięciny czy nawet baraniny. Na szczególną uwagę zasługuje ponadto ciesząca się dużą popularnością wołowina. To z niej przyrządzisz soczyste steki inspirowane kuchnią amerykańską. Do wszystkich mięs przygotuj najpierw odpowiednią marynatę, korzystając z oliwy, czosnku oraz przypraw. Wykorzystaj także świeże zioła. Popularnymi ziołami są tymianek, rozmaryn, bazylia, majeranek oraz oregano, ale sprawdzą się również i te nieco bardziej oryginalne – chociażby wciąż rzadziej używane w Polsce szafran czy kolendra. Sprawdź, które gatunki pasują do wybranego przez Ciebie mięsa. Pokryj je dokładnie marynatą, owiń folią aluminiową lub szczelnie przykryj naczynie, w którym się znajduje i pozostaw w chłodnym miejscu, najlepiej na kilka godzin. Dzięki temu wszystkie smaki zdążą się przeniknąć. W taki sposób przyrządzisz zarówno drób, jak i wołowinę czy wieprzowinę. Z ziołowym aromatem doskonale wypadają także ryby. Przyrządź rybne szaszłyki z łososia i podaj je na chrupiącej grzance. Także warzywa będą miały intensywniejszy smak, gdy przygotujesz do nich ziołową marynatę. Klasycznym połączeniem są na przykład ziemniaki z rozmarynem. Zamień je ewentualnie na bataty i spróbuj, jak smakuje takie połączenie. Dobrym rozwiązaniem na ziołowe dania z grilla, jest także przygotowanie aromatycznego dipu. Dzięki niemu każdy samodzielnie doprawi swoje danie tak mocno, jak lubi. Do misy blendera włóż trochę jogurtu naturalnego oraz majonezu, a następnie  połącz je z sosem wyciśniętym z cytryny. Teraz czas na zioła: smak i aromat zapewni świeża pietruszka, bazylia, oregano, tymianek, jak również ząbek czosnku. Sprawdź nasze przepisy na wykorzystanie ziół do grillowania i spróbuj ich w przeróżnych kombinacjach smakowych. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią.