Polędwiczki wieprzowe w marynacie ziołowo-czosnkowej (polskiej) - VIDEO
łatwe
208 osób zapisało
Składniki
50 mililitrów
2 łyżki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z olejem, musztardą, słodką papryką, majerankiem i posiekanym czosnkiem.

Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnię mięsa i pozostaw na co najmniej kilka godzin w chłodnym miejscu.

Krok 3
Grilluj około 15 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej