Polędwiczki wieprzowe w marynacie ziołowo-czosnkowej (polskiej) - VIDEO
łatwe
Składniki
50 mililitrów
2 łyżki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z olejem, musztardą, słodką papryką, majerankiem i posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnię mięsa i pozostaw na co najmniej kilka godzin w chłodnym miejscu.
Krok 3
Grilluj około 15 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej