Polędwiczki wieprzowe w marynacie ziołowo-czosnkowej (polskiej) - VIDEO
łatwe
Składniki
50 mililitrów
2 łyżki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z olejem, musztardą, słodką papryką, majerankiem i posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnię mięsa i pozostaw na co najmniej kilka godzin w chłodnym miejscu.
Krok 3
Grilluj około 15 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej