Polędwiczki wieprzowe w marynacie ziołowo-czosnkowej (polskiej) - VIDEO
212 os.
łatwe
90 min.
4 os.
Pobierz pdf
Udostępnij205 osób zapisało
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 łyżki
50 mililitrów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z olejem, musztardą, słodką papryką, majerankiem i posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnię mięsa i pozostaw na co najmniej kilka godzin w chłodnym miejscu.
Krok 3
Grilluj około 15 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej