Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

270 osób wydrukowało

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 1

Krok 2

Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 4

Krok 5

Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.