
Składniki
0.5 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.

Krok 2
Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.

Krok 3
Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.

Krok 4
Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 5
Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem
Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.


































