
Składniki
0.5 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.

Krok 2
Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.

Krok 3
Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.

Krok 4
Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 5
Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem
Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.