Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

96 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 pęczka

4 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 1

Krok 2

Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 4

Krok 5

Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.