Składniki
2 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
0.5 pęczka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.
Krok 2
Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.
Krok 3
Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.
Krok 4
Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.
Krok 5
Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejInne przepisy
Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem
Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.