Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

295 osób wydrukowało

Pobierz pdf

260 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 1

Krok 2

Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 4

Krok 5

Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.