Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

293 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

256 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 1

Krok 2

Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 4

Krok 5

Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.

Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem

Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.