
Składniki
0.5 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
0.5 pęczka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kotleciki tak, aby każdy był z kostką.

Krok 2
Czosnek, liście mięty oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj. Ziarno jałowca rozgnieć nożem. Wrzuć wszystko do miski.

Krok 3
Dodaj olej, musztardę oraz przyprawę Knorr. Starannie wymieszaj składniki marynaty.

Krok 4
Zamarynuj mięso i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 5
Kotleciki smaż na grillu po kilka minut z każdej strony. Powinny pozostać lekko różowe w środku.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jagnięcina z rozmarynem i jałowcem
Soczysta, delikatna jagnięcina doskonale czuje się w towarzystwie aromatycznych ziół. Spróbujcie jej z rozmarynem i jałowcem.