Kurczak w marynacie klasycznej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnie skrzydełek. Mięso marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane mięso grilluj około 15 minut przy zamkniętym grillu.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej