Kurczak w marynacie klasycznej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnie skrzydełek. Mięso marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane mięso grilluj około 15 minut przy zamkniętym grillu.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEOKurczak w marynacie klasycznej - VIDEO

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.