Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.
Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnie skrzydełek. Mięso marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.
Krok 3
Tak przygotowane mięso grilluj około 15 minut przy zamkniętym grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej