
Składniki
5 sztuk
3 łyżki
1 cm
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 szklanki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uszykować pałki

Krok 2
Na patelni z cukru zrobić karmel.

Krok 3
Drobno posiekać czosnek i imbir.

Krok 4
Do karmelu dodać pozostałe składniki i zagotować.

Krok 5
Do wywaru dodać pałki i dusić pod przykryciem

Krok 6
Po ok.30 min. mięso odwracamy i dalej dusimy

Krok 7
Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i odwracamy je ponownie.

Krok 8
Pałki podaję z ryżem i surówkami. Ryż polewamy powstałym sosem. Smacznego.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej