Kurczak palce lizać przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak palce lizać

Autor: Joanna

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 łyżki

1 cm

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 szklanki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uszykować pałki

Kurczak palce lizać  - Krok 1

Krok 2

Na patelni z cukru zrobić karmel.

Kurczak palce lizać  - Krok 2

Krok 3

Drobno posiekać czosnek i imbir.

Kurczak palce lizać  - Krok 3

Krok 4

Do karmelu dodać pozostałe składniki i zagotować.

Kurczak palce lizać  - Krok 4

Krok 5

Do wywaru dodać pałki i dusić pod przykryciem

Kurczak palce lizać  - Krok 5

Krok 6

Po ok.30 min. mięso odwracamy i dalej dusimy

Kurczak palce lizać  - Krok 6

Krok 7

Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i odwracamy je ponownie.

Kurczak palce lizać  - Krok 7

Krok 8

Pałki podaję z ryżem i surówkami. Ryż polewamy powstałym sosem. Smacznego.

Kurczak palce lizać  - Krok 8
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak palce lizać
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej