
Składniki
5 sztuk
3 łyżki
1 cm
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 szklanki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uszykować pałki

Krok 2
Na patelni z cukru zrobić karmel.

Krok 3
Drobno posiekać czosnek i imbir.

Krok 4
Do karmelu dodać pozostałe składniki i zagotować.

Krok 5
Do wywaru dodać pałki i dusić pod przykryciem

Krok 6
Po ok.30 min. mięso odwracamy i dalej dusimy

Krok 7
Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i odwracamy je ponownie.

Krok 8
Pałki podaję z ryżem i surówkami. Ryż polewamy powstałym sosem. Smacznego.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























