Kurczak palce lizać przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak palce lizać

Autor: Joanna

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 łyżki

1 cm

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 szklanki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uszykować pałki

Kurczak palce lizać  - Krok 1

Krok 2

Na patelni z cukru zrobić karmel.

Kurczak palce lizać  - Krok 2

Krok 3

Drobno posiekać czosnek i imbir.

Kurczak palce lizać  - Krok 3

Krok 4

Do karmelu dodać pozostałe składniki i zagotować.

Kurczak palce lizać  - Krok 4

Krok 5

Do wywaru dodać pałki i dusić pod przykryciem

Kurczak palce lizać  - Krok 5

Krok 6

Po ok.30 min. mięso odwracamy i dalej dusimy

Kurczak palce lizać  - Krok 6

Krok 7

Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i odwracamy je ponownie.

Kurczak palce lizać  - Krok 7

Krok 8

Pałki podaję z ryżem i surówkami. Ryż polewamy powstałym sosem. Smacznego.

Kurczak palce lizać  - Krok 8
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak palce lizać
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej