Kurczak palce lizać przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak palce lizać

Autor: Joanna

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 łyżki

1 cm

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 szklanki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uszykować pałki

Kurczak palce lizać  - Krok 1

Krok 2

Na patelni z cukru zrobić karmel.

Kurczak palce lizać  - Krok 2

Krok 3

Drobno posiekać czosnek i imbir.

Kurczak palce lizać  - Krok 3

Krok 4

Do karmelu dodać pozostałe składniki i zagotować.

Kurczak palce lizać  - Krok 4

Krok 5

Do wywaru dodać pałki i dusić pod przykryciem

Kurczak palce lizać  - Krok 5

Krok 6

Po ok.30 min. mięso odwracamy i dalej dusimy

Kurczak palce lizać  - Krok 6

Krok 7

Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i odwracamy je ponownie.

Kurczak palce lizać  - Krok 7

Krok 8

Pałki podaję z ryżem i surówkami. Ryż polewamy powstałym sosem. Smacznego.

Kurczak palce lizać  - Krok 8
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak palce lizać  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej