
Składniki
5 sztuk
3 łyżki
1 cm
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 szklanki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uszykować pałki
Krok 2
Na patelni z cukru zrobić karmel.
Krok 3
Drobno posiekać czosnek i imbir.
Krok 4
Do karmelu dodać pozostałe składniki i zagotować.
Krok 5
Do wywaru dodać pałki i dusić pod przykryciem
Krok 6
Po ok.30 min. mięso odwracamy i dalej dusimy
Krok 7
Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i odwracamy je ponownie.
Krok 8
Pałki podaję z ryżem i surówkami. Ryż polewamy powstałym sosem. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej