
Składniki
5 sztuk
3 łyżki
1 cm
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 szklanki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uszykować pałki

Krok 2
Na patelni z cukru zrobić karmel.

Krok 3
Drobno posiekać czosnek i imbir.

Krok 4
Do karmelu dodać pozostałe składniki i zagotować.

Krok 5
Do wywaru dodać pałki i dusić pod przykryciem

Krok 6
Po ok.30 min. mięso odwracamy i dalej dusimy

Krok 7
Sprawdzamy czy mięso jest miękkie i odwracamy je ponownie.

Krok 8
Pałki podaję z ryżem i surówkami. Ryż polewamy powstałym sosem. Smacznego.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej