
Składniki
800 gramów
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść skrzydełka dokładnie. Umyj, osusz i odetnij końcówki.

Krok 2
Wymieszaj dokładnie olej z miodem i Przyprawą Knorr.

Krok 3
Posmaruj skrzydełka bejcą i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

Krok 4
Piecz skrzydełka około 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, smarując je bejcą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy
Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu na rumiane skrzydełka w miodowej bejcy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie czterech składników: mięsa, miodu, przyprawy do złotego kurczaka i oleju. Na początek dokładnie oczyść skrzydełka. Umyj je pod strumieniem bieżącej wody, starannie osusz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych i odetnij końcówki. Kiedy będą już właściwie przygotowane, polej je marynatą, którą zrobisz z oleju wymieszanego z miodem i przyprawą do złotego kurczaka. Tak przygotowane mięso odstaw w chłodne miejsce, dzięki czemu nabierze wyrazistego smaku. Piecz je na dobrze rozgrzanym grillu. Gotowe rumiane skrzydełka w miodowej bejcy podawaj z dowolnymi dodatkami, na przykład pieczonymi ziemniakami lub ulubioną kaszą. Do dekoracji wykorzystaj listki świeżych ziół. Świetnie sprawdzi się np. kolendra. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie smacznych dań może być prostsze niż kiedykolwiek. Koniecznie go wypróbuj przy najbliższej okazji.


































