Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść skrzydełka dokładnie. Umyj, osusz i odetnij końcówki.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj dokładnie olej z miodem i Przyprawą Knorr.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 2

Krok 3

Posmaruj skrzydełka bejcą i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 3

Krok 4

Piecz skrzydełka około 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, smarując je bejcą.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy

Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu na rumiane skrzydełka w miodowej bejcy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie czterech składników: mięsa, miodu, przyprawy do złotego kurczaka i oleju. Na początek dokładnie oczyść skrzydełka. Umyj je pod strumieniem bieżącej wody, starannie osusz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych i odetnij końcówki. Kiedy będą już właściwie przygotowane, polej je marynatą, którą zrobisz z oleju wymieszanego z miodem i przyprawą do złotego kurczaka. Tak przygotowane mięso odstaw w chłodne miejsce, dzięki czemu nabierze wyrazistego smaku. Piecz je na dobrze rozgrzanym grillu. Gotowe rumiane skrzydełka w miodowej bejcy podawaj z dowolnymi dodatkami, na przykład pieczonymi ziemniakami lub ulubioną kaszą. Do dekoracji wykorzystaj listki świeżych ziół. Świetnie sprawdzi się np. kolendra. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie smacznych dań może być prostsze niż kiedykolwiek. Koniecznie go wypróbuj przy najbliższej okazji.