
Składniki
800 gramów
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść skrzydełka dokładnie. Umyj, osusz i odetnij końcówki.

Krok 2
Wymieszaj dokładnie olej z miodem i Przyprawą Knorr.

Krok 3
Posmaruj skrzydełka bejcą i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

Krok 4
Piecz skrzydełka około 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, smarując je bejcą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy
Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu na rumiane skrzydełka w miodowej bejcy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie czterech składników: mięsa, miodu, przyprawy do złotego kurczaka i oleju. Na początek dokładnie oczyść skrzydełka. Umyj je pod strumieniem bieżącej wody, starannie osusz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych i odetnij końcówki. Kiedy będą już właściwie przygotowane, polej je marynatą, którą zrobisz z oleju wymieszanego z miodem i przyprawą do złotego kurczaka. Tak przygotowane mięso odstaw w chłodne miejsce, dzięki czemu nabierze wyrazistego smaku. Piecz je na dobrze rozgrzanym grillu. Gotowe rumiane skrzydełka w miodowej bejcy podawaj z dowolnymi dodatkami, na przykład pieczonymi ziemniakami lub ulubioną kaszą. Do dekoracji wykorzystaj listki świeżych ziół. Świetnie sprawdzi się np. kolendra. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie smacznych dań może być prostsze niż kiedykolwiek. Koniecznie go wypróbuj przy najbliższej okazji.