
Składniki
800 gramów
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść skrzydełka dokładnie. Umyj, osusz i odetnij końcówki.

Krok 2
Wymieszaj dokładnie olej z miodem i Przyprawą Knorr.

Krok 3
Posmaruj skrzydełka bejcą i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

Krok 4
Piecz skrzydełka około 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, smarując je bejcą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy
Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu na rumiane skrzydełka w miodowej bejcy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie czterech składników: mięsa, miodu, przyprawy do złotego kurczaka i oleju. Na początek dokładnie oczyść skrzydełka. Umyj je pod strumieniem bieżącej wody, starannie osusz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych i odetnij końcówki. Kiedy będą już właściwie przygotowane, polej je marynatą, którą zrobisz z oleju wymieszanego z miodem i przyprawą do złotego kurczaka. Tak przygotowane mięso odstaw w chłodne miejsce, dzięki czemu nabierze wyrazistego smaku. Piecz je na dobrze rozgrzanym grillu. Gotowe rumiane skrzydełka w miodowej bejcy podawaj z dowolnymi dodatkami, na przykład pieczonymi ziemniakami lub ulubioną kaszą. Do dekoracji wykorzystaj listki świeżych ziół. Świetnie sprawdzi się np. kolendra. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie smacznych dań może być prostsze niż kiedykolwiek. Koniecznie go wypróbuj przy najbliższej okazji.