Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść skrzydełka dokładnie. Umyj, osusz i odetnij końcówki.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj dokładnie olej z miodem i Przyprawą Knorr.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 2

Krok 3

Posmaruj skrzydełka bejcą i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 3

Krok 4

Piecz skrzydełka około 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, smarując je bejcą.

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burgery z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy

Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu na rumiane skrzydełka w miodowej bejcy. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie czterech składników: mięsa, miodu, przyprawy do złotego kurczaka i oleju. Na początek dokładnie oczyść skrzydełka. Umyj je pod strumieniem bieżącej wody, starannie osusz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych i odetnij końcówki. Kiedy będą już właściwie przygotowane, polej je marynatą, którą zrobisz z oleju wymieszanego z miodem i przyprawą do złotego kurczaka. Tak przygotowane mięso odstaw w chłodne miejsce, dzięki czemu nabierze wyrazistego smaku. Piecz je na dobrze rozgrzanym grillu. Gotowe rumiane skrzydełka w miodowej bejcy podawaj z dowolnymi dodatkami, na przykład pieczonymi ziemniakami lub ulubioną kaszą. Do dekoracji wykorzystaj listki świeżych ziół. Świetnie sprawdzi się np. kolendra. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie smacznych dań może być prostsze niż kiedykolwiek. Koniecznie go wypróbuj przy najbliższej okazji.