Burger z batatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z batatami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

4 listków

4 plastry

1 gram

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty obieramy ze skórki i kroimy w pół centymetrowe plastry. Cukinię myjemy i kroimy w plastry, awokado razem ze skórką kroimy również w plastry. Rozgrzewamy grilla. Bataty smaryjemy lekko oliwą i obsypujemy przyprawą Soczyste Burgery. Plastry cukini i awokado opruszamy solą i pieprzem. Wszystkie warzywa pieczemy po ok. 2 minuty z każdej strony.

Krok 2

Za pomocą dużej szklanki wykrawamy krążki z chleba tostowego. Skrapiamy oliwą i opruszamy przyprawą ziołową. Grillujemy, aż będą rumiane.

Krok 3

Krążki chleba smarujemy majonezem i układamy do środka na przemian bataty, cukinię, sałatę i pozbawione skórki awokado. Przykrywamy drugim krążkiem chleba i nasze burgery są gotowe. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z batatami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej