
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
4 listków
4 plastry
1 gram
1 sztuka
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty obieramy ze skórki i kroimy w pół centymetrowe plastry. Cukinię myjemy i kroimy w plastry, awokado razem ze skórką kroimy również w plastry. Rozgrzewamy grilla. Bataty smaryjemy lekko oliwą i obsypujemy przyprawą Soczyste Burgery. Plastry cukini i awokado opruszamy solą i pieprzem. Wszystkie warzywa pieczemy po ok. 2 minuty z każdej strony.
Krok 2
Za pomocą dużej szklanki wykrawamy krążki z chleba tostowego. Skrapiamy oliwą i opruszamy przyprawą ziołową. Grillujemy, aż będą rumiane.
Krok 3
Krążki chleba smarujemy majonezem i układamy do środka na przemian bataty, cukinię, sałatę i pozbawione skórki awokado. Przykrywamy drugim krążkiem chleba i nasze burgery są gotowe. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej