
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować tarkę z dużymi oczkami i zetrzeć na niej czekoladę. W mikserze miksować przez chwile miód, cukier, jajka i przyprawy. Czekoladę z mąka zmieszać i dodać do masy z miodu, cukru, jajek i przypraw. Do wymieszanej już masy dodać orzechy i migdały. Blaszkę posmarować tłuszczem i wlać do niej ciasto, piec 60 minut w temperaturze 175stC. Po godzinie wyłożyć blaszkę z piekarnika i wyjąć z niej jeszcze cieple ciasto. Poczekać aż ciasto ostygnie. Konfitury malinowe zagrzać w małym rondelku. Po delikatnym zagrzaniu konfitur, posmarować nimi ciasto i posypać delikatnie cukrem. Podawać schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej