Piernik holenderski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piernik holenderski

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować tarkę z dużymi oczkami i zetrzeć na niej czekoladę. W mikserze miksować przez chwile miód, cukier, jajka i przyprawy. Czekoladę z mąka zmieszać i dodać do masy z miodu, cukru, jajek i przypraw. Do wymieszanej już masy dodać orzechy i migdały. Blaszkę posmarować tłuszczem i wlać do niej ciasto, piec 60 minut w temperaturze 175stC. Po godzinie wyłożyć blaszkę z piekarnika i wyjąć z niej jeszcze cieple ciasto. Poczekać aż ciasto ostygnie. Konfitury malinowe zagrzać w małym rondelku. Po delikatnym zagrzaniu konfitur, posmarować nimi ciasto i posypać delikatnie cukrem. Podawać schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej