Piernik holenderski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piernik holenderski

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować tarkę z dużymi oczkami i zetrzeć na niej czekoladę. W mikserze miksować przez chwile miód, cukier, jajka i przyprawy. Czekoladę z mąka zmieszać i dodać do masy z miodu, cukru, jajek i przypraw. Do wymieszanej już masy dodać orzechy i migdały. Blaszkę posmarować tłuszczem i wlać do niej ciasto, piec 60 minut w temperaturze 175stC. Po godzinie wyłożyć blaszkę z piekarnika i wyjąć z niej jeszcze cieple ciasto. Poczekać aż ciasto ostygnie. Konfitury malinowe zagrzać w małym rondelku. Po delikatnym zagrzaniu konfitur, posmarować nimi ciasto i posypać delikatnie cukrem. Podawać schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piernik holenderski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej