Ciasteczka owsiane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka owsiane

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

178

heart
1386 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1598 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4780 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

240 gramów

160 gramów

30 gramów

1 łyżka

10 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Otrzyj skórkę z pomarańczy. Banana rozgnieć i przełóż miski.

Ciasteczka owsiane - Krok 1

Krok 2

Dodaj jajko, olej, płatki owsiane, rodzynki, skórkę z pomarańczy oraz kakao. Mieszaj aż składniki się połączą.

Ciasteczka owsiane - Krok 2

Krok 3

Nakładaj ciasto na blaszkę z piekarnika wyłożoną pergaminem, przygnieć lekko widelcem i piecz w 180C przez ok 20-25 minut.

Ciasteczka owsiane - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe ciasteczka możesz posypać cynamonem lub cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasteczka owsianeCiasteczka owsiane

Widok oprószonej mąką stolnicy oraz jasne ślady na kuchennym fartuchu to jednoznaczne skojarzenie z domowymi wypiekami. Co jednak zrobić, gdy chcemy wyeliminować gluten z posiłków? Z pewnością nie rezygnować z domowych słodkości! Udowadniamy, że zrobienie bezglutenowych ciasteczek może być szybkie, opierać się na powszechnie dostępnych składnikach i dawać niezrównane efekty na talerzach.

Dla kogo?

Dieta bezglutenowa dla jednych jest koniecznością, dla innych dobrowolnym wyborem. Bezglutenowe ciasteczka owsiane posmakują również tym, którzy na co dzień nie rezygnują z produktów zbożowych.

Na jaką okazję?

Polecamy od razu przygotować większą porcję. Część zostanie zjedzona niedługo po wyjęciu z pieca. Kilka sztuk warto zachować, by wziąć je ze sobą do pracy lub szkoły w charakterze słodkiej przekąski.

Czy wiesz, że?

W przepisie zamiast mąki znajdziecie zmiksowane płatki owsiane. Owies jest rośliną lubianą przez rolników, ponieważ nie posiada dużych wymagań pod względem gleby i temperatury.

Dla urozmaicenia:

Smak bezglutenowych ciasteczek owsianych wzbogacą suszona żurawina, morele oraz śliwki.