CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

20 dekagramów

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ, OLEJU I WODY DODAĆ TYLE, ABY UTWORZYŁA SIĘ DOŚĆ GĘSTA MASA.

Krok 2

CIASTO PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ.

Krok 3

FORMOWAĆ CIASTECZKA W KSZTAŁCIE KULEK I UKŁADAĆ NA WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM BLASZE. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU AŻ SIĘ ZRUMIENIĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej