CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

20 dekagramów

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ, OLEJU I WODY DODAĆ TYLE, ABY UTWORZYŁA SIĘ DOŚĆ GĘSTA MASA.

Krok 2

CIASTO PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ.

Krok 3

FORMOWAĆ CIASTECZKA W KSZTAŁCIE KULEK I UKŁADAĆ NA WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM BLASZE. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU AŻ SIĘ ZRUMIENIĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto z morelami i bezą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej