
Składniki
2 szklanki
20 dekagramów
0.5 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ, OLEJU I WODY DODAĆ TYLE, ABY UTWORZYŁA SIĘ DOŚĆ GĘSTA MASA.
Krok 2
CIASTO PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ.
Krok 3
FORMOWAĆ CIASTECZKA W KSZTAŁCIE KULEK I UKŁADAĆ NA WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM BLASZE. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU AŻ SIĘ ZRUMIENIĄ.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej