CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

20 dekagramów

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ, OLEJU I WODY DODAĆ TYLE, ABY UTWORZYŁA SIĘ DOŚĆ GĘSTA MASA.

Krok 2

CIASTO PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ.

Krok 3

FORMOWAĆ CIASTECZKA W KSZTAŁCIE KULEK I UKŁADAĆ NA WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM BLASZE. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU AŻ SIĘ ZRUMIENIĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej