CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

20 dekagramów

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ, OLEJU I WODY DODAĆ TYLE, ABY UTWORZYŁA SIĘ DOŚĆ GĘSTA MASA.

Krok 2

CIASTO PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ.

Krok 3

FORMOWAĆ CIASTECZKA W KSZTAŁCIE KULEK I UKŁADAĆ NA WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM BLASZE. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU AŻ SIĘ ZRUMIENIĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej