CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

20 dekagramów

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ, OLEJU I WODY DODAĆ TYLE, ABY UTWORZYŁA SIĘ DOŚĆ GĘSTA MASA.

Krok 2

CIASTO PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ.

Krok 3

FORMOWAĆ CIASTECZKA W KSZTAŁCIE KULEK I UKŁADAĆ NA WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM BLASZE. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU AŻ SIĘ ZRUMIENIĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szaszłyki z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej