
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
2.5 szklanki
10 gramów
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku delikatnie podgrzej masło z miodem,cukrem pudrem i śmietaną.Gdy przestygnie dodaj jajko
Krok 2
Mąkę połącz z kakao,sodą,cynamonem i przyprawą do piernika.Wlej masło z dodatkami.Wyrób i odstaw do lodówki na 30 min.Następnie rozwałkuj na grubość 2 cm i wytnij ciasteczka.Piecz przez 15 min w temperaturze 180st
Krok 3
Udekoruj lukrem ze sklepu lub przygotujcie sami. Lukier-białko.1,5 szklanki cukru pudru
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























