Pierniczki Choinkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierniczki Choinkowe

Autor: madzia122239

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

2.5 szklanki

10 gramów

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku delikatnie podgrzej masło z miodem,cukrem pudrem i śmietaną.Gdy przestygnie dodaj jajko

Krok 2

Mąkę połącz z kakao,sodą,cynamonem i przyprawą do piernika.Wlej masło z dodatkami.Wyrób i odstaw do lodówki na 30 min.Następnie rozwałkuj na grubość 2 cm i wytnij ciasteczka.Piecz przez 15 min w temperaturze 180st

Krok 3

Udekoruj lukrem ze sklepu lub przygotujcie sami. Lukier-białko.1,5 szklanki cukru pudru

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniczki Choinkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniczki Choinkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniczki Choinkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniczki Choinkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniczki Choinkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniczki Choinkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniczki Choinkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierniczki Choinkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej