
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
2.5 szklanki
10 gramów
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku delikatnie podgrzej masło z miodem,cukrem pudrem i śmietaną.Gdy przestygnie dodaj jajko
Krok 2
Mąkę połącz z kakao,sodą,cynamonem i przyprawą do piernika.Wlej masło z dodatkami.Wyrób i odstaw do lodówki na 30 min.Następnie rozwałkuj na grubość 2 cm i wytnij ciasteczka.Piecz przez 15 min w temperaturze 180st
Krok 3
Udekoruj lukrem ze sklepu lub przygotujcie sami. Lukier-białko.1,5 szklanki cukru pudru
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej