Soczyste burgery z warzyw strączkowych
NOWY PRZEPIS
łatwe
45 osób zapisało

Składniki
150 gramów
120 gramów
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerwoną fasolę i ciecierzycę odcedź na sicie, przełóż do miski, dodaj fix i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Dodaj wodę i wszystko razem z burakiem ćwikłowym ze słoika i orzeszkami ziemnymi zmiel blenderem lub rozdrobnij w kielichu miksera.
Krok 3
Z masy uformuj okrągłe burgery grubości 2cm i średnicy około 6cm .Burgery smaż na grillu lub patelni, z obu stron po 2-3 minuty.
Krok 4
Burgery smaż na grillu lub patelni, z obu stron po 2-3 minuty.
Dobra rada:
Gotowe burgery podawaj pomiędzy opieczonymi bułkami z serem, ulubionym dressingiem z sałatą, pomidorami i piklami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczyste burgery z warzyw strączkowych
Jeśli burger, to koniecznie z wołowiną? Nie możemy się z tym zgodzić, ponieważ wegetariańskie i wegańskie warianty też smakują pierwszorzędnie. W dodatku można przyrządzać je na tyle smacznych sposobów i z tak różnorodnych składników, że prędko nie zatęsknisz na klasycznym mięsnym wydaniem. Tym razem w wegańskich burgerach to strączki grają pierwsze skrzypce!
Dla kogo?
Przepisami wegetariańskimi i wegańskimi powinni zainteresować się wszyscy kreatywni kucharze. Nie trzeba rezygnować na stałe z jedzenia mięsa, by docenić smak domowych burgerów z warzyw strączkowych, ale kto wie? Może będzie to pierwszy krok do ograniczenia w diecie produktów pochodzenia zwierzęcego?
Na jaką okazję?
Zaserwuj znajomym soczyste burgery z warzyw strączkowych podczas najbliższej imprezy. Taka przekąska nie tylko ich zaskoczy, ale przede wszystkim nasyci, więc wspólna zabawa będzie mogła potrwać naprawdę długo.
Czy wiesz, że?
Do smażenia warzywnych burgerów użyj patelni grillowej.
Dla urozmaicenia:
Burgery ze strączków możesz podawać w bułce, ale nie musisz. Świetnie sprawdzą się po prostu jako warzywne kotlety wege, serwowane w porze obiadu z hojną porcją sałatki ze świeżych warzyw i kiełków.