Szybkie curry z kapustą i kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 2

Krok 3

Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 3

Krok 4

Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa Czerwone Curry Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa Czerwone Curry Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie curry z kapustą i kolendrą Szybkie curry z kapustą i kolendrą

Wracasz z pracy do domu z myślą o pysznym obiedzie, a nie masz ochoty spędzać długich godzin w kuchni? A może masz okienko między zajęciami, a głód daje Ci we znaki? W każdej tego typu sytuacji sprawdzą się błyskawiczne i proste w przygotowaniu dania. Jeśli doskwiera Ci brak czasu, a żołądek dopomina się o swoje, sięgnij po przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą. Kto powiedział, że gotowanie musi być czasochłonne? Nic bardziej mylnego!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób będących w ciągłym biegu. Wystarczy 20 minut, aby przygotować pyszny, a przede wszystkim domowy obiad. Miej to na uwadze.

Na jaką okazję?

Na co dzień! W prostocie siła, dlatego przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą powinieneś mieć zawsze pod ręką, a zwłaszcza w najbardziej awaryjnych sytuacjach.

Czy wiesz, że?

Słowo curry pochodzi z języka tamilskiego (kari) i w wolnym tłumaczeniu oznacza sos. Curry to określenie sposobu przygotowywania potraw wywodzących się z kuchni indyjskiej. To właśnie z Indii wywodzi się zwyczaj przyrządzania warzyw, ryb, mięsa w charakterystycznym, lekko pikantnym sosie.

Dla urozmaicenia:

Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.