Szybkie curry z kapustą i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie curry z kapustą i kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 2

Krok 3

Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 3

Krok 4

Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie curry z kapustą i kolendrą Szybkie curry z kapustą i kolendrą

Wracasz z pracy do domu z myślą o pysznym obiedzie, a nie masz ochoty spędzać długich godzin w kuchni? A może masz okienko między zajęciami, a głód daje Ci we znaki? W każdej tego typu sytuacji sprawdzą się błyskawiczne i proste w przygotowaniu dania. Jeśli doskwiera Ci brak czasu, a żołądek dopomina się o swoje, sięgnij po przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą. Kto powiedział, że gotowanie musi być czasochłonne? Nic bardziej mylnego!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób będących w ciągłym biegu. Wystarczy 20 minut, aby przygotować pyszny, a przede wszystkim domowy obiad. Miej to na uwadze.

Na jaką okazję?

Na co dzień! W prostocie siła, dlatego przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą powinieneś mieć zawsze pod ręką, a zwłaszcza w najbardziej awaryjnych sytuacjach.

Czy wiesz, że?

Słowo curry pochodzi z języka tamilskiego (kari) i w wolnym tłumaczeniu oznacza sos. Curry to określenie sposobu przygotowywania potraw wywodzących się z kuchni indyjskiej. To właśnie z Indii wywodzi się zwyczaj przyrządzania warzyw, ryb, mięsa w charakterystycznym, lekko pikantnym sosie.

Dla urozmaicenia:

Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.