Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe.
Krok 2
Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr.
Krok 3
Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty.
Krok 4
Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj.
Dobra rada:
Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie curry z kapustą i kolendrą
Wracasz z pracy do domu z myślą o pysznym obiedzie, a nie masz ochoty spędzać długich godzin w kuchni? A może masz okienko między zajęciami, a głód daje Ci we znaki? W każdej tego typu sytuacji sprawdzą się błyskawiczne i proste w przygotowaniu dania. Jeśli doskwiera Ci brak czasu, a żołądek dopomina się o swoje, sięgnij po przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą. Kto powiedział, że gotowanie musi być czasochłonne? Nic bardziej mylnego!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób będących w ciągłym biegu. Wystarczy 20 minut, aby przygotować pyszny, a przede wszystkim domowy obiad. Miej to na uwadze.
Na jaką okazję?
Na co dzień! W prostocie siła, dlatego przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą powinieneś mieć zawsze pod ręką, a zwłaszcza w najbardziej awaryjnych sytuacjach.
Czy wiesz, że?
Słowo curry pochodzi z języka tamilskiego (kari) i w wolnym tłumaczeniu oznacza sos. Curry to określenie sposobu przygotowywania potraw wywodzących się z kuchni indyjskiej. To właśnie z Indii wywodzi się zwyczaj przyrządzania warzyw, ryb, mięsa w charakterystycznym, lekko pikantnym sosie.
Dla urozmaicenia:
Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.