Szybkie curry z kapustą i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie curry z kapustą i kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 2

Krok 3

Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 3

Krok 4

Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj.

Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie curry z kapustą i kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie curry z kapustą i kolendrą Szybkie curry z kapustą i kolendrą

Wracasz z pracy do domu z myślą o pysznym obiedzie, a nie masz ochoty spędzać długich godzin w kuchni? A może masz okienko między zajęciami, a głód daje Ci we znaki? W każdej tego typu sytuacji sprawdzą się błyskawiczne i proste w przygotowaniu dania. Jeśli doskwiera Ci brak czasu, a żołądek dopomina się o swoje, sięgnij po przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą. Kto powiedział, że gotowanie musi być czasochłonne? Nic bardziej mylnego!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób będących w ciągłym biegu. Wystarczy 20 minut, aby przygotować pyszny, a przede wszystkim domowy obiad. Miej to na uwadze.

Na jaką okazję?

Na co dzień! W prostocie siła, dlatego przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą powinieneś mieć zawsze pod ręką, a zwłaszcza w najbardziej awaryjnych sytuacjach.

Czy wiesz, że?

Słowo curry pochodzi z języka tamilskiego (kari) i w wolnym tłumaczeniu oznacza sos. Curry to określenie sposobu przygotowywania potraw wywodzących się z kuchni indyjskiej. To właśnie z Indii wywodzi się zwyczaj przyrządzania warzyw, ryb, mięsa w charakterystycznym, lekko pikantnym sosie.

Dla urozmaicenia:

Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.