
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe.

Krok 2
Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr.

Krok 3
Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty.

Krok 4
Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj.


Dobra rada:
Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie curry z kapustą i kolendrą
Wracasz z pracy do domu z myślą o pysznym obiedzie, a nie masz ochoty spędzać długich godzin w kuchni? A może masz okienko między zajęciami, a głód daje Ci we znaki? W każdej tego typu sytuacji sprawdzą się błyskawiczne i proste w przygotowaniu dania. Jeśli doskwiera Ci brak czasu, a żołądek dopomina się o swoje, sięgnij po przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą. Kto powiedział, że gotowanie musi być czasochłonne? Nic bardziej mylnego!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób będących w ciągłym biegu. Wystarczy 20 minut, aby przygotować pyszny, a przede wszystkim domowy obiad. Miej to na uwadze.
Na jaką okazję?
Na co dzień! W prostocie siła, dlatego przepis na szybkie curry z kapustą i kolendrą powinieneś mieć zawsze pod ręką, a zwłaszcza w najbardziej awaryjnych sytuacjach.
Czy wiesz, że?
Słowo curry pochodzi z języka tamilskiego (kari) i w wolnym tłumaczeniu oznacza sos. Curry to określenie sposobu przygotowywania potraw wywodzących się z kuchni indyjskiej. To właśnie z Indii wywodzi się zwyczaj przyrządzania warzyw, ryb, mięsa w charakterystycznym, lekko pikantnym sosie.
Dla urozmaicenia:
Curry możesz podawać samodzielnie lub z ryżem i makaronem.


































