Pikantny burger z jalapeno i marynowaną cebulą
NOWY PRZEPIS
łatwe
1 osoba zapisała
Składniki
marynowana cebula:
10 mililitrów
20 mililitrów
12 gramów
2 gramy
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
sos do burgera:
50 gramów
15 gramów
35 gramów
3 gramy
burger:
160 gramów
2 sztuki
10 mililitrów
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej wodę. Dodaj ocet winny, cukier, kmin, sól, ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotuj.
Krok 2
Obierz cebulę i pokrój ją w krążki, a następnie wrzuć ją do przygotowanej przed chwilą zalewy octowej. Całość dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na 24 godziny.
Krok 3
Pokrój papryczkę jalapeno. W misce wymieszaj razem pokrojoną papryczkę, majonez i keczup. Całość przypraw kolendrą.
Krok 4
Bułki do burgerów przekrój na pół i delikatnie opiecz.
Krok 5
Unbelievabull Burger usmaż na 2 łyżeczkach oleju przez 2 minuty każdą ze stron, aż do zrumienienia. Na gorącym burgerze zapiecz plaster sera.
Krok 6
Bułki posmaruj sosem. Na spód bułki ułóż sałaty, burgera, marynowaną cebulę. Całość polej przygotowanym wcześniej ostrym sosem i przykryj bułką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej