
Składniki
250 gramów
2 łyżeczki
40 gramów
80 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.
Krok 2
Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni
Krok 3
Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera kremem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.
Krok 4
Pokrój ogórki i złóż burgera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger z kremem orzechowym
Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.