Azjatyckie Golabki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie Golabki

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golabki Azjatyckie sa pikantne ale i bardzo smaczne. Dosc latwo je przyrzadzic jednak trzeba miec wprawe. Najpierw co robimy to wybieramy 'ladniejsze' i wieksze liscie kapusty. Ja zdecydowanie preferuje wloska dlatego ze ma mym zdaniem lepszy smak ale i tez ladnie sie prezentuje. Wybieramy okolo 10 taki lisci i wkladamy do gotujacej sie juz wody. Zostawiamy je tak na 2 minuty w garnku. Nastepnie wyjmujemy gladziemy na papierowy recznik kuchenny by sie osuszyly.

Krok 2

Mieso mielone moze byc wolowe lub wieprzowe lub mieszane to juz zalezy od was. Ja preferuje wymieszac gdyz daje to ciekawy smak. Wkladam mieso to duzej misy. Krewetki umyte i oszuone siekam na mniejsze kawalki i dodaje do misy z miesem. Nastepnie wsypuje czubata lyzke maki, posiekana na drobno papryczke chilli,roztrzepanym jajkiem i doprawiam sosem sojowym i swiezo mielonym zielonym i czarnym pieprzem.Tak przygotowane mieso zawijamy w liscie kapusty i gotujemy jak tradycyjne golabki w garnku okolo 30 minut. Beda jeszcze lepiej smakowac jesli przygotuje je sie na parze.

Krok 3

Na sam koniec kroimy por w plastry i zabki czosnku i smazymy to na goracym oleju. Mozna golabki podowac z czym sie zywnie podoba. Zycze smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej