Azjatyckie Golabki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie Golabki

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golabki Azjatyckie sa pikantne ale i bardzo smaczne. Dosc latwo je przyrzadzic jednak trzeba miec wprawe. Najpierw co robimy to wybieramy 'ladniejsze' i wieksze liscie kapusty. Ja zdecydowanie preferuje wloska dlatego ze ma mym zdaniem lepszy smak ale i tez ladnie sie prezentuje. Wybieramy okolo 10 taki lisci i wkladamy do gotujacej sie juz wody. Zostawiamy je tak na 2 minuty w garnku. Nastepnie wyjmujemy gladziemy na papierowy recznik kuchenny by sie osuszyly.

Krok 2

Mieso mielone moze byc wolowe lub wieprzowe lub mieszane to juz zalezy od was. Ja preferuje wymieszac gdyz daje to ciekawy smak. Wkladam mieso to duzej misy. Krewetki umyte i oszuone siekam na mniejsze kawalki i dodaje do misy z miesem. Nastepnie wsypuje czubata lyzke maki, posiekana na drobno papryczke chilli,roztrzepanym jajkiem i doprawiam sosem sojowym i swiezo mielonym zielonym i czarnym pieprzem.Tak przygotowane mieso zawijamy w liscie kapusty i gotujemy jak tradycyjne golabki w garnku okolo 30 minut. Beda jeszcze lepiej smakowac jesli przygotuje je sie na parze.

Krok 3

Na sam koniec kroimy por w plastry i zabki czosnku i smazymy to na goracym oleju. Mozna golabki podowac z czym sie zywnie podoba. Zycze smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze szpeclami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej