Azjatyckie Golabki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Azjatyckie Golabki

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

5 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golabki Azjatyckie sa pikantne ale i bardzo smaczne. Dosc latwo je przyrzadzic jednak trzeba miec wprawe. Najpierw co robimy to wybieramy 'ladniejsze' i wieksze liscie kapusty. Ja zdecydowanie preferuje wloska dlatego ze ma mym zdaniem lepszy smak ale i tez ladnie sie prezentuje. Wybieramy okolo 10 taki lisci i wkladamy do gotujacej sie juz wody. Zostawiamy je tak na 2 minuty w garnku. Nastepnie wyjmujemy gladziemy na papierowy recznik kuchenny by sie osuszyly.

Krok 2

Mieso mielone moze byc wolowe lub wieprzowe lub mieszane to juz zalezy od was. Ja preferuje wymieszac gdyz daje to ciekawy smak. Wkladam mieso to duzej misy. Krewetki umyte i oszuone siekam na mniejsze kawalki i dodaje do misy z miesem. Nastepnie wsypuje czubata lyzke maki, posiekana na drobno papryczke chilli,roztrzepanym jajkiem i doprawiam sosem sojowym i swiezo mielonym zielonym i czarnym pieprzem.Tak przygotowane mieso zawijamy w liscie kapusty i gotujemy jak tradycyjne golabki w garnku okolo 30 minut. Beda jeszcze lepiej smakowac jesli przygotuje je sie na parze.

Krok 3

Na sam koniec kroimy por w plastry i zabki czosnku i smazymy to na goracym oleju. Mozna golabki podowac z czym sie zywnie podoba. Zycze smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uzbecki pilaw
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej