Azjatyckie Golabki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie Golabki

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

5 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golabki Azjatyckie sa pikantne ale i bardzo smaczne. Dosc latwo je przyrzadzic jednak trzeba miec wprawe. Najpierw co robimy to wybieramy 'ladniejsze' i wieksze liscie kapusty. Ja zdecydowanie preferuje wloska dlatego ze ma mym zdaniem lepszy smak ale i tez ladnie sie prezentuje. Wybieramy okolo 10 taki lisci i wkladamy do gotujacej sie juz wody. Zostawiamy je tak na 2 minuty w garnku. Nastepnie wyjmujemy gladziemy na papierowy recznik kuchenny by sie osuszyly.

Krok 2

Mieso mielone moze byc wolowe lub wieprzowe lub mieszane to juz zalezy od was. Ja preferuje wymieszac gdyz daje to ciekawy smak. Wkladam mieso to duzej misy. Krewetki umyte i oszuone siekam na mniejsze kawalki i dodaje do misy z miesem. Nastepnie wsypuje czubata lyzke maki, posiekana na drobno papryczke chilli,roztrzepanym jajkiem i doprawiam sosem sojowym i swiezo mielonym zielonym i czarnym pieprzem.Tak przygotowane mieso zawijamy w liscie kapusty i gotujemy jak tradycyjne golabki w garnku okolo 30 minut. Beda jeszcze lepiej smakowac jesli przygotuje je sie na parze.

Krok 3

Na sam koniec kroimy por w plastry i zabki czosnku i smazymy to na goracym oleju. Mozna golabki podowac z czym sie zywnie podoba. Zycze smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie Golabki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej