Składniki
500 gramów
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowany wcześniej bigos wrzucamy do blendera i mielemy do czasu aż bigos przekształci nam się w masę o konsystencji musu. Pamiętajmy aby koniecznie powyjmować z niego kostki, ziela angielskie itp. Zostawiamy kiełbaskę!
Krok 2
Do zblendowanego bigosu dodajemy majonez.
Krok 3
Wsypujemy resztę przypraw.
Krok 4
Mieszamy 10 minut.
Krok 5
Sos odstawiamy na 4 godziny do lodówki.
Krok 6
Dos idealnie komponuje się z hamburgerami, hot-dogami i innymi fast-food'ami nadając im niesamowity Polski smak! Nawet znana nam wszystkim polska sałtka wielowarzywna smakuje z naszym sosem jeszcze bardziej narodowo! Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej