Sos Polski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Polski

Autor: Frybez Szymonowski

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowany wcześniej bigos wrzucamy do blendera i mielemy do czasu aż bigos przekształci nam się w masę o konsystencji musu. Pamiętajmy aby koniecznie powyjmować z niego kostki, ziela angielskie itp. Zostawiamy kiełbaskę!

Krok 2

Do zblendowanego bigosu dodajemy majonez.

Krok 3

Wsypujemy resztę przypraw.

Krok 4

Mieszamy 10 minut.

Krok 5

Sos odstawiamy na 4 godziny do lodówki.

Krok 6

Dos idealnie komponuje się z hamburgerami, hot-dogami i innymi fast-food'ami nadając im niesamowity Polski smak! Nawet znana nam wszystkim polska sałtka wielowarzywna smakuje z naszym sosem jeszcze bardziej narodowo! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej