Sos Polski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Polski

Autor: Frybez Szymonowski

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowany wcześniej bigos wrzucamy do blendera i mielemy do czasu aż bigos przekształci nam się w masę o konsystencji musu. Pamiętajmy aby koniecznie powyjmować z niego kostki, ziela angielskie itp. Zostawiamy kiełbaskę!

Krok 2

Do zblendowanego bigosu dodajemy majonez.

Krok 3

Wsypujemy resztę przypraw.

Krok 4

Mieszamy 10 minut.

Krok 5

Sos odstawiamy na 4 godziny do lodówki.

Krok 6

Dos idealnie komponuje się z hamburgerami, hot-dogami i innymi fast-food'ami nadając im niesamowity Polski smak! Nawet znana nam wszystkim polska sałtka wielowarzywna smakuje z naszym sosem jeszcze bardziej narodowo! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej