
Składniki
750 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowany wcześniej bigos wrzucamy do blendera i mielemy do czasu aż bigos przekształci nam się w masę o konsystencji musu. Pamiętajmy aby koniecznie powyjmować z niego kostki, ziela angielskie itp. Zostawiamy kiełbaskę!
Krok 2
Do zblendowanego bigosu dodajemy majonez.
Krok 3
Wsypujemy resztę przypraw.
Krok 4
Mieszamy 10 minut.
Krok 5
Sos odstawiamy na 4 godziny do lodówki.
Krok 6
Dos idealnie komponuje się z hamburgerami, hot-dogami i innymi fast-food'ami nadając im niesamowity Polski smak! Nawet znana nam wszystkim polska sałtka wielowarzywna smakuje z naszym sosem jeszcze bardziej narodowo! Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej