Sos Polski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos Polski

Autor: Frybez Szymonowski

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowany wcześniej bigos wrzucamy do blendera i mielemy do czasu aż bigos przekształci nam się w masę o konsystencji musu. Pamiętajmy aby koniecznie powyjmować z niego kostki, ziela angielskie itp. Zostawiamy kiełbaskę!

Krok 2

Do zblendowanego bigosu dodajemy majonez.

Krok 3

Wsypujemy resztę przypraw.

Krok 4

Mieszamy 10 minut.

Krok 5

Sos odstawiamy na 4 godziny do lodówki.

Krok 6

Dos idealnie komponuje się z hamburgerami, hot-dogami i innymi fast-food'ami nadając im niesamowity Polski smak! Nawet znana nam wszystkim polska sałtka wielowarzywna smakuje z naszym sosem jeszcze bardziej narodowo! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Cukinia nadziewana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej