Warzywa z dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Warzywa z dipem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w słupki. Pomidorki przekrój na pół.

Warzywa z dipem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym. Przelej całość do małej miseczki, którą następnie postaw na środku dużego talerza.

Warzywa z dipem  - Krok 2

Krok 3

Dookoła rozłóż dekoracyjnie paski warzyw. Najpierw marchew, następnie ogórki i papryki oraz pomidorki, tak aby utworzyć kolorowy wachlarz wokół sosu.

Warzywa z dipem  - Krok 3

Krok 4

Na sos połóż grzanki i podawaj. Tak przygotowane warzywa możesz jeść, maczając je w sosie.

Warzywa z dipem  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 30.04.2017

    Bardzo dobre.Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekane warzywa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z dipem Warzywa z dipem

Szukasz prostej i pysznej przekąski? Warzywa z dipem sprawdzą się zarówno na kameralnym przyjęciu, jak i w czasie leniwych chwil spędzonych wieczorem przed telewizorem. Ekspresowe i dziecinnie proste danie punktuje nie tylko smakiem, ale także wspaniałym wyglądem. Kremowy i aromatyczny sos otoczony wachlarzem kolorowych i chrupiących warzyw prezentuje się wybornie. Jakich składników użyć do przygotowania tego dania? Nasza propozycja to świeży ogórek, pomidorki cherry, słupki marchewki i papryka, jednak pamiętaj, że panuje tu absolutna dowolność – dobór warzyw zależy od twoich kulinarnych upodobań. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa ułóż na białym talerzu, w taki sposób, aby miseczka z dipem znajdowała się na środku naczynia. Dip możesz posypać grzankami czosnkowymi i udekorować liśćmi bazylii. Tak przygotowane warzywa jedz maczając je w sosie. To lepsze niż chipsy!