Warzywa z dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z dipem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w słupki. Pomidorki przekrój na pół.

Warzywa z dipem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann's Łagodnym. Przelej całość do małej miseczki, którą następnie postaw na środku dużego talerza.

Warzywa z dipem  - Krok 2

Krok 3

Dookoła rozłóż dekoracyjnie paski warzyw. Najpierw marchew, następnie ogórki i papryki oraz pomidorki, tak aby utworzyć kolorowy wachlarz wokół sosu.

Warzywa z dipem  - Krok 3

Krok 4

Na sos połóż grzanki i podawaj. Tak przygotowane warzywa możesz jeść, maczając je w sosie.

Warzywa z dipem  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 30.04.2017

    Bardzo dobre.Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z dipem Warzywa z dipem

Szukasz prostej i pysznej przekąski? Warzywa z dipem sprawdzą się zarówno na kameralnym przyjęciu, jak i w czasie leniwych chwil spędzonych wieczorem przed telewizorem. Ekspresowe i dziecinnie proste danie punktuje nie tylko smakiem, ale także wspaniałym wyglądem. Kremowy i aromatyczny sos otoczony wachlarzem kolorowych i chrupiących warzyw prezentuje się wybornie. Jakich składników użyć do przygotowania tego dania? Nasza propozycja to świeży ogórek, pomidorki cherry, słupki marchewki i papryka, jednak pamiętaj, że panuje tu absolutna dowolność – dobór warzyw zależy od twoich kulinarnych upodobań. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa ułóż na białym talerzu, w taki sposób, aby miseczka z dipem znajdowała się na środku naczynia. Dip możesz posypać grzankami czosnkowymi i udekorować liśćmi bazylii. Tak przygotowane warzywa jedz maczając je w sosie. To lepsze niż chipsy!