Warzywa z dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z dipem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w słupki. Pomidorki przekrój na pół.

Warzywa z dipem  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann's Łagodnym. Przelej całość do małej miseczki, którą następnie postaw na środku dużego talerza.

Warzywa z dipem  - Krok 2

Krok 3

Dookoła rozłóż dekoracyjnie paski warzyw. Najpierw marchew, następnie ogórki i papryki oraz pomidorki, tak aby utworzyć kolorowy wachlarz wokół sosu.

Warzywa z dipem  - Krok 3

Krok 4

Na sos połóż grzanki i podawaj. Tak przygotowane warzywa możesz jeść, maczając je w sosie.

Warzywa z dipem  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 30.04.2017

    Bardzo dobre.Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z dipem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z dipem Warzywa z dipem

Szukasz prostej i pysznej przekąski? Warzywa z dipem sprawdzą się zarówno na kameralnym przyjęciu, jak i w czasie leniwych chwil spędzonych wieczorem przed telewizorem. Ekspresowe i dziecinnie proste danie punktuje nie tylko smakiem, ale także wspaniałym wyglądem. Kremowy i aromatyczny sos otoczony wachlarzem kolorowych i chrupiących warzyw prezentuje się wybornie. Jakich składników użyć do przygotowania tego dania? Nasza propozycja to świeży ogórek, pomidorki cherry, słupki marchewki i papryka, jednak pamiętaj, że panuje tu absolutna dowolność – dobór warzyw zależy od twoich kulinarnych upodobań. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa ułóż na białym talerzu, w taki sposób, aby miseczka z dipem znajdowała się na środku naczynia. Dip możesz posypać grzankami czosnkowymi i udekorować liśćmi bazylii. Tak przygotowane warzywa jedz maczając je w sosie. To lepsze niż chipsy!