Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój w słupki. Pomidorki przekrój na pół.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym. Przelej całość do małej miseczki, którą następnie postaw na środku dużego talerza.
Krok 3
Dookoła rozłóż dekoracyjnie paski warzyw. Najpierw marchew, następnie ogórki i papryki oraz pomidorki, tak aby utworzyć kolorowy wachlarz wokół sosu.
Krok 4
Na sos połóż grzanki i podawaj. Tak przygotowane warzywa możesz jeść, maczając je w sosie.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa z dipem
Szukasz prostej i pysznej przekąski? Warzywa z dipem sprawdzą się zarówno na kameralnym przyjęciu, jak i w czasie leniwych chwil spędzonych wieczorem przed telewizorem. Ekspresowe i dziecinnie proste danie punktuje nie tylko smakiem, ale także wspaniałym wyglądem. Kremowy i aromatyczny sos otoczony wachlarzem kolorowych i chrupiących warzyw prezentuje się wybornie. Jakich składników użyć do przygotowania tego dania? Nasza propozycja to świeży ogórek, pomidorki cherry, słupki marchewki i papryka, jednak pamiętaj, że panuje tu absolutna dowolność – dobór warzyw zależy od twoich kulinarnych upodobań. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa ułóż na białym talerzu, w taki sposób, aby miseczka z dipem znajdowała się na środku naczynia. Dip możesz posypać grzankami czosnkowymi i udekorować liśćmi bazylii. Tak przygotowane warzywa jedz maczając je w sosie. To lepsze niż chipsy!