Ryż w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż w sosie pomidorowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 szklanki

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2.

Krok 2

Sparz pomidory i ściągnij z nich skórkę. Pokrój na drobną kostkę i wrzuć do małego garnuszka.

Krok 3

Dodaj Mini kostki Czosnek Knorr i dopraw odrobiną pieprzu i bazylii.

Krok 4

Całość polej oliwą i gotuj przez kilkanaście minut (około 15) na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Pod koniec gotowania do sosu wsypujemy około 150 gram drobno startego sera i dokładnie mieszamy. Dodajemy sos do ryżu i znów wszystko mieszamy. Podajemy ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej