
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
2 szklanki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2.
Krok 2
Sparz pomidory i ściągnij z nich skórkę. Pokrój na drobną kostkę i wrzuć do małego garnuszka.
Krok 3
Dodaj Mini kostki Czosnek Knorr i dopraw odrobiną pieprzu i bazylii.
Krok 4
Całość polej oliwą i gotuj przez kilkanaście minut (około 15) na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Krok 5
Pod koniec gotowania do sosu wsypujemy około 150 gram drobno startego sera i dokładnie mieszamy. Dodajemy sos do ryżu i znów wszystko mieszamy. Podajemy ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej