
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
2 szklanki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2.
Krok 2
Sparz pomidory i ściągnij z nich skórkę. Pokrój na drobną kostkę i wrzuć do małego garnuszka.
Krok 3
Dodaj Mini kostki Czosnek Knorr i dopraw odrobiną pieprzu i bazylii.
Krok 4
Całość polej oliwą i gotuj przez kilkanaście minut (około 15) na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Krok 5
Pod koniec gotowania do sosu wsypujemy około 150 gram drobno startego sera i dokładnie mieszamy. Dodajemy sos do ryżu i znów wszystko mieszamy. Podajemy ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej