Ryż w sosie pomidorowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 szklanki

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2.

Krok 2

Sparz pomidory i ściągnij z nich skórkę. Pokrój na drobną kostkę i wrzuć do małego garnuszka.

Krok 3

Dodaj Mini kostki Czosnek Knorr i dopraw odrobiną pieprzu i bazylii.

Krok 4

Całość polej oliwą i gotuj przez kilkanaście minut (około 15) na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Pod koniec gotowania do sosu wsypujemy około 150 gram drobno startego sera i dokładnie mieszamy. Dodajemy sos do ryżu i znów wszystko mieszamy. Podajemy ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Placki po węgiersku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej