
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż włóż do zimnej wody i mocz (powinien tam zostać przez godzinę).

Krok 2
Pomidory i cebulę umyj. Cebulę i czosnek obierz ze skórek, a pomidory sparz we wrzątku, a następnie obierz ze skórek.

Krok 3
Cebulę, czosnek i pomidory zmiksuj, tak aby powstała jednolita masa, bez grudek.

Krok 4
Ryż po godzinie moczenia odcedź i podsmaż na patelni z olejem, Ryż powinien uzyskać złocisty kolor.

Krok 5
Do złocistego ryżu dodaj masę powstałą z warzyw.

Krok 6
Rozmieszaj Fix Kurczak po meksykańsku Knorr w 300 ml zimnej wody i dodaj do ryżu. Duś, aż ryż wchłonie wodę.

Krok 7
W międzyczasie odcedź fasolę i kukurydzę. Pokrój paprykę i mięso, dodaj do ryżu z sosem. Ryż po meksykańsku dopraw do smaku pieprzem, szczypiorkiem. Gotuj przez 15 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż po meksykańsku
Kuchnia meksykańska kojarzy się przede wszystkim z fasolą, kukurydzą i ostrym smakiem. Wszystkie te trzy elementy łączy przepis na ryż po meksykańsku inspirowany tradycyjnym chilli con carne. To kolorowe i smaczne danie przygotujesz szybko i będziesz do niego często wracać. Tym bardziej, że jest niezwykle treściwe i niewielka nawet porcja da ci energię na resztę dnia. Warzywa strączkowe są bardzo często wykorzystywane do przygotowania wielu dań sztandarowych w kuchni meksykańskiej. Wszystkie bez większych problemów dostaniesz w każdym sklepie spożywczym – potrzebne są kukurydza, fasola biała, fasola czerwona, groszek. Do tego koniecznie papryka czerwona słodka i papryka chili. W naszym przepisie krok po kroku tłumaczymy, jak wykonać wspaniałą potrawę idealną na obiad w środku tygodnia, kolację czy też jako wypełnienie lunch boxu na następny dzień w pracy.