PRZEPISY.PL
Dolma - autor: przepisy.pl

Dolma

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
145
osób dodało do Mniamlisty
145
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ryż50 gr
  • cebula1 szt
  • sok z cytryny1 szt
  • jogurt naturalny200 gr
  • Krok 1

    Cebulę pokrój w drobną kostkę i połącz z mielonym mięsem. Dodaj Fix Knorr, ryż oraz sok z cytryny i wyrób na jednolitą masę.
  • Krok 2

    Liście winogron sparz krótko we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przelej zimną wodą.
  • Krok 3

    Rozłóż każdy listek na desce i nałóż łyżeczką przygotowany farsz. Liście zawiń po bokach, a następnie zwiń, jak tradycyjne polskie gołąbki. Staraj się, aby roladki nie były zbyt dużych rozmiarów.
  • Krok 4

    Winogronowe gołąbki ułóż w garnku, zalej 500 ml wody. Garnek przykryj talerzem tak, aby gołąbki nie wypływały do góry.
  • Krok 5

    Aby podkreślić smak dania dodaj Esencję do duszonych mięs i całość duś na małym ogniu, pod przykryciem przez około 45 minut. Jogurt wymieszaj z zawartością mniejszej saszetki Knorr. Gotowe Dolmy podawaj z czosnkowym dipem.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

63
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
242
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Średnie
262
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
667
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe