Papryka nadziewana z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziewana z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

228 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

100 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki obgotuj w oliwie.

Papryka nadziewana z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Następnie usuń środki, odcinając wierzch.

Papryka nadziewana z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Czosnek, cebule oraz chilli drobno posiekaj. Dodaj oliwki, kapary i rodzynki. Następnie połącz je wszystkie z ryżem. Dodaj puree pomidorowe i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj całość do momentu, kiedy płyn wyparuje.

Papryka nadziewana z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Papryki napełnij farszem i odstaw, by nabrały smaku.

Papryka nadziewana z oliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowana cukinia
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryka nadziewana z oliwkamiPapryka nadziewana z oliwkami

W menu komponowanym na przyjęcie nie może zabraknąć faszerowanych warzyw. Do nadziewania świetnie sprawdzą się papryki. Na początek dokładnie je umyj, osusz i obgotuj w oliwie. Następnie odetnij ich wierzch i usuń gniazda nasienne. Dzięki temu zyskasz miejsce na farsz. Przygotuj go poprzez ugotowanie drobno posiekanego czosnku, cebuli i chili z bulionem na włoszczyźnie. Wyrazistości nadadzą mu zielone oliwki (możesz wykorzystać te nadziane pastą paprykową) i lekko pikantne kapary. Smak całości świetnie przełamią rodzynki. Pamiętaj również o ugotowanym ryżu – dobrym wyborem będzie np. basmati, oraz o dodaniu purée z pomidorów. W łatwy sposób je przygotujesz, smażąc pokrojone w kostkę i obrane wcześniej ze skórki warzywa. Farsz będzie gotowy, kiedy płyn wyparuje. Wypełnij nim warzywa i odstaw na krótki czas, dzięki czemu nabiorą wyrazistszego smaku. W ten prosty sposób przygotujesz smaczne przystawki, które sprawdzą się na niejednym spotkaniu towarzyskim. Koniecznie wypróbuj zatem nasz przepis.