Soczysty kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
158 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałeczki z kurczaka wymieszaj z Fixem Knorr oraz olejem i odstaw na kilka minut do lodówki.

Soczysty kurczak - Krok 1

Krok 2

Przełóż do naczynia żaroodpornego i przykryj.

Soczysty kurczak - Krok 2

Krok 3

Piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni na dolnej półce piekarnika.

Soczysty kurczak - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty kurczakSoczysty kurczak

Soczysty kurczak to propozycja dla tych, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni, ale za to przepadają za smacznymi i prostymi daniami. Przyprawy dodają mięsu wyrazistości, a dzięki przygotowaniu go w specjalnym woreczku do pieczenia jest ono soczyste i miękkie. Smak całości jest dość pikantny, dlatego jeśli wolisz łagodniejsze potrawy, zrezygnuj z dużej ilości przypraw. Zastąp je np. świeżymi ziołami, które dodadzą aromatu, ale nie będą zbyt ostre. Sprawdzi się bazylia, natka pietruszka czy tymianek. Gotowe mięso serwuj z pieczonymi ziemniakami i mieszanką sałat z dodatkiem sera mozzarella lub żółtego, czerwonej cebuli, papryki i ogórków. Soczysty kurczak po cygańsku będzie też doskonały, gdy zaserwujesz go z ryżem. Jeśli jesteś miłośnikiem warzyw, dołącz do mięsa zestaw surówek lub inne dodatki. Dobrze komponować będzie się biała kapusta lub ogórki marynowane z chili. Mięso wyśmienicie współgra też z różnymi sosami. Wypróbuj czosnkowy, barbecue lub curry. Przygotuj kurczaka po cygańsku na podstawie tego przepisu!