
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
50 dekagramów
20 mililitrów
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w paski. Zalej jogurtem, przykryj i włóż na 2 godziny do lodówki.

Krok 2
Krakersy pokrusz i obtocz w nich każdy kawałek kurczaka.

Krok 3
Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w panierce z krakersów
Kurczak w panierce z krakersów to danie dla osób lubiących mięso przyrządzone na ostro. Jego zaletą jest prostota w przygotowaniu i to, że nie wymaga ono użycia wielu składników. Zacznij od przyrządzenia kurczaka, którego trzeba pozostawić na jakiś czas w lodówce w jogurtowej marynacie. Zamiast popularnej panierki z mąki i tartej bułki, użyj pokruszonych krakersów. Wybierz takie, których smak najbardziej lubisz, mogą być bardziej lub mniej pikantne. Mięso pokrojone na cienkie paski obtocz w drobno pokruszonych krakersach. Takie niewielkie porcje dobrze sprawdzą się jako chrupiąca przekąska na przyjęciu. Piecz je ułożone na blaszce, aż mięso zmięknie, a panierka uzyska złocisty kolor. Jako dodatek do tak przygotowanych kawałków kurczaka, dobrze pasuje czosnkowy sos o gładkiej konsystencji, który przygotujesz z majonezu i odrobiny wody. Gotowe porcje, przyozdobione pomidorkami koktajlowymi i liśćmi rukoli lub roszponki, podawaj z sosem w osobnej miseczce. Świetnym uzupełnieniem kurczaka w krakersach będą frytki i opiekane ziemniaki.



































