PRZEPISY.PL

Klopsiki po prostu kochają towarzystwo kremowych, aromatycznych sosów. W naszym przepisie sos jest koperkowy. Spróbujcie.

Klopsy w sosie koperkowym - autor: przepisy.pl

Klopsy w sosie koperkowym

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
172
osoby dodały do Mniamlisty
172
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mielone mięso wieprzowe 500 g
  • śmietana 18%2 łyżki
  • jajko1 szt
  • bułka tarta2 łyżki
  • mąka4 łyżki
Klopsy w sosie koperkowym – krok 1

Krok 1

Do miski włóż zmielone mięso wieprzowe, wbij jajko, dodaj tartą bułkę. Dokładnie wymieszaj i uformuj niewielkie kulki. Każdą kulkę obtaczaj w mące.
Klopsy w sosie koperkowym – krok 2

Krok 2

Do garnka wlej wodę, dodaj rosół z indyka z warzywami, a gdy woda się zagotuje, włóż pulpety. Gotuj 25 minut. Koperek drobno posiekaj.
Klopsy w sosie koperkowym – krok 3

Krok 3

W szklance wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko tak, aby nie było grudek. Powoli wlewaj zawartość szklanki do garnka, ciągle mieszając, po chwili dodaj koperek. Całość ponownie zagotuj. Podawaj z ryżem.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

706
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
243
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
280
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe