Składniki
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka umyj, obierz ze skóry i pokrój w plastry (grubości 1,5 cm). Ze środka wytnij gniazdo.
Krok 2
Jajka rozbij do miski i wymieszaj z pieprzem i odrobiną soli.
Krok 3
Kabaczka włóż następnie do jajek i obtocz z każdej strony.
Krok 4
Na blat wysyp bułkę tartą i wymieszaj z przyprawami, po czym obtocz w niej każdy kawałek kabaczka.
Krok 5
Na patelni rozgrzej olej, następnie dodaj kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Po zdjęciu z patelni ułóż kawałki na ręcznikach papierowych w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej