Kabaczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka umyj, obierz ze skóry i pokrój w plastry (grubości 1,5 cm). Ze środka wytnij gniazdo.

Krok 2

Jajka rozbij do miski i wymieszaj z pieprzem i odrobiną soli.

Krok 3

Kabaczka włóż następnie do jajek i obtocz z każdej strony.

Krok 4

Na blat wysyp bułkę tartą i wymieszaj z przyprawami, po czym obtocz w niej każdy kawałek kabaczka.

Krok 5

Na patelni rozgrzej olej, następnie dodaj kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Po zdjęciu z patelni ułóż kawałki na ręcznikach papierowych w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej