Kabaczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka umyj, obierz ze skóry i pokrój w plastry (grubości 1,5 cm). Ze środka wytnij gniazdo.

Krok 2

Jajka rozbij do miski i wymieszaj z pieprzem i odrobiną soli.

Krok 3

Kabaczka włóż następnie do jajek i obtocz z każdej strony.

Krok 4

Na blat wysyp bułkę tartą i wymieszaj z przyprawami, po czym obtocz w niej każdy kawałek kabaczka.

Krok 5

Na patelni rozgrzej olej, następnie dodaj kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Po zdjęciu z patelni ułóż kawałki na ręcznikach papierowych w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej