
Składniki
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka umyj, obierz ze skóry i pokrój w plastry (grubości 1,5 cm). Ze środka wytnij gniazdo.
Krok 2
Jajka rozbij do miski i wymieszaj z pieprzem i odrobiną soli.
Krok 3
Kabaczka włóż następnie do jajek i obtocz z każdej strony.
Krok 4
Na blat wysyp bułkę tartą i wymieszaj z przyprawami, po czym obtocz w niej każdy kawałek kabaczka.
Krok 5
Na patelni rozgrzej olej, następnie dodaj kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Po zdjęciu z patelni ułóż kawałki na ręcznikach papierowych w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej