
Składniki
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka umyj, obierz ze skóry i pokrój w plastry (grubości 1,5 cm). Ze środka wytnij gniazdo.
Krok 2
Jajka rozbij do miski i wymieszaj z pieprzem i odrobiną soli.
Krok 3
Kabaczka włóż następnie do jajek i obtocz z każdej strony.
Krok 4
Na blat wysyp bułkę tartą i wymieszaj z przyprawami, po czym obtocz w niej każdy kawałek kabaczka.
Krok 5
Na patelni rozgrzej olej, następnie dodaj kabaczka i smaż z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Po zdjęciu z patelni ułóż kawałki na ręcznikach papierowych w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej