Zupa Pho z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Pho z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

413 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

364 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

554 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

80 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę białą obierz i pokrój w ćwiartki. Przypal w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni, przez 10 minut. Następnie wstaw wywar, zalewając cebulę i oczyszczoną polędwicę, 3 litrami wody.

Zupa Pho z wołowiną  - Krok 1

Krok 2

Dodaj do wywaru bulionetkę Knorr, gotuj przez około 40 minut.

Zupa Pho z wołowiną  - Krok 2

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i przecedź pozostałą zupę. Mięso pokrój w cienkie paski.

Zupa Pho z wołowiną  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy mięso, posiekany imbir i czosnek, wyciśnięty sok z limonki oraz sos rybny. Ponownie zagotuj.

Zupa Pho z wołowiną  - Krok 4

Krok 5

Odlej część zupy do miski i namocz w niej makaron. Jak będzie miękki, przekładaj do miseczek, a pozostała zupę wlej z powrotem do garnka.

Zupa Pho z wołowiną  - Krok 5

Krok 6

Posiekaj drobno papryczki chilli (możesz usunąć nasiona), bazylię i kolendrę. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie paski, szczypiorek w centymetrowe kawałki.

Zupa Pho z wołowiną  - Krok 6

Krok 7

Warzywa i zioła połóż na makaronie i zalej gorącym wywarem z mięsem. Podawaj natychmiast.

Zupa Pho z wołowiną  - Krok 7
2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Ayuk

    Katarzyna Ayuk , 15.03.2020

    Zupa z charakterem. Ja od siebie dodałam anyż. Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil Kościołek

    Kamil Kościołek , 10.02.2018

    Następnym razem wrzucę cały imbir i czosnek bez siekania. Nie będą później pływały w zupie - dzieci nie będą zadawać za dużo pytań.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Pho z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Pho z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Pho z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Pho z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Pho z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Pho z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Pho z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Pho z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa Pho z wołowiną Zupa Pho z wołowiną

Zupa pho z wołowiną to danie inspirowane kuchnią wietnamską. Sekret jego smaku tkwi w mieszance aromatycznych i wyrazistych przypraw oraz dodatku sosu rybnego – dopełnieniem są warzywa oraz kiełki fasoli. Na początek przygotuj bogaty w aromatyczne smaki wywar – przyrządzisz go według porad w przepisie, a jego charakter uwydatnisz dodatkiem bulionetki. Z ugotowanego wywaru wyjmij kawałek polędwicy wołowej i pokrój ją w cienkie paski. Mięso wrzuć z powrotem do bulionu razem z posiekanym imbirem, czosnkiem oraz wyciśniętym sokiem z limonki i sosem rybnym. Jak przygotować makaron ryżowy? Żeby nabrał odpowiedniego smaku, namaczaj go w wywarze do momentu jego zmięknięcia, po czym przełóż do miseczek. Na końcu ułóż na nim pokrojone papryczki chili, posiekaną drobno bazylię i kolendrę. Dobrym sposobem na urozmaicenie smaku tej zupy będzie również dodatek czerwonej cebuli oraz szczypiorku. Na koniec wystarczy tylko zalać mieszankę aromatycznym bulionem na bazie mięsa i udekorować kiełkami fasoli. Pho z wołowiną serwuj na ciepło – jako dodatek sprawdzi się chrupiąca bagietka. Udanego gotowania!