Zupa z kurek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

568 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

309 osób wydrukowało

Pobierz pdf

381 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

20 dekagramów

2 litry

10 dekagramów

100 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z 2 litrów wody i 2 bulionetek Knorr.

Zupa z kurek - Krok 1

Krok 2

Oczyść i opłucz grzyby. Pokrój jak są duże. Jeżeli używasz kurek mrożonych - rozmroź je i opłucz. Cebulę posiekaj. Usmaż razem cebulę i kurki.

Zupa z kurek - Krok 2

Krok 3

Kiełbasę pokrój w plasterki.

Zupa z kurek - Krok 3

Krok 4

Makaron ugotuj w wywarze i dodaj grzyby, kiełbasę i śmietanę.

Zupa z kurek - Krok 4

Krok 5

Zupę z kurek Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj do garnka, gotuj 10 minut i dopraw do smaku. Zupę podawaj z jajkami przepiórczymi.

Zupa z kurek - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Wojciech Sajnoga

    Wojciech Sajnoga

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z kurekZupa z kurek

Kurki należą do najsmaczniejszych grzybów, bardzo szeroko wykorzystywanych w polskiej kuchni. Swoją popularność zawdzięczają wspaniałemu aromatowi, który pasuje zarówno do dań mięsnym, mącznych, czy kultowej jajecznicy z kurkami. Zupa z kurek zasługuje na pozycję na samym szczycie listy najlepszych zup, jakie można zrobić z grzybów. Zanim przystąpisz do gotowania, powinnaś poznać sposób, dzięki któremu szybko i łatwo oczyścisz kurki z zanieczyszczeń. Jest to grzyb z blaszkami wewnątrz kapelusza, dlatego też umycie go może czasem zająć nieco czasu. Opłucz swoje kurki pod bieżącą wodą, a następnie włóż je do szklanej miski i zalej gorącą wodą. Posól nieco i delikatnie mieszaj grzyby. Po chwili zauważysz, jak piasek i ziemia opadają na dno. Wysyp kurki na durszlak i gotowe. Teraz dalsze gotowanie to już sama przyjemność. Zadbaj o to, aby kiełbasa, którą wkroisz to zupy była najlepszej jakości.